Salamablogi

Päivitys taukoon liittyen

01.10.2016 (Sekalaista)

Teksti julkaistu alun perin Ukkosmaineen Facebook-sivuilla 13.6.2016

Ystävät! Kesäkuun alkuun on valitettavasti kerrottava hieman haikeita uutisia.

Koska kuuntelijakuntamme on ollut kautta linjan poikkeuksellisen omistautunutta ja lämmintä, tuntuu reilulta kertoa tästä asiasta omin sanoin ilman että naamioi sanottavansa persoonattomaksi tiedotteeksi. Aiheesta puhuminen tuntuu vielä vähän kummalliselta ja hankalalta mutta yritän parhaani.

Asiahan on nyt niin, että Ukkosmaine on vetäytymässä määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Ja tiedän, tuo on yleisesti ottaen ilmaus jota käytetään silloin kun bändi on lopettamassa mutta halutaan jättää auki takaportti paluulle.

Meidän tapauksessamme ajatuksena on kuitenkin oikeastikin se, että kyseessä on tauko. Mutta se, miten pitkä tauko: ei mitään hajua.

Bändi on toiminut nyt yli 12 vuotta ilman yhtään oikeasti pidempää taukoa: pisimmät ovat olleet puolen vuoden mittaisia ja niidenkin aikana on ollut tiedossa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Nyt täytyy ottaa sellainen tauko, josta ei etukäteen tiedä minkä mittainen se on. Se voi tarkoittaa kahta vuotta, se voi tarkoittaa kymmentä vuotta.

Syitä ja tarpeita taukoon on monia, ja niitä lienee turha lähteä tässä penkomaan. Omasta puolestani voin sanoa sen, että palo musiikintekemiseen ja sen esittämiseen on ennallaan ja tulen luonnollisestikin sitä bändin tauon aikanakin jatkamaan. On myös huomautettava, etteivät kummankaan muut musiikkihankkeet vaikuta taukopäätökseen: kuten tiedetään, kummallakin meistä on ollut muita musiikkihommia Ukkosmaineen ohella koko bändin ajan.

Arvostus teitä kuuntelijoitamme kohtaan on kasvanut vuosien varrella suureksi. Monissa kohdissa on tullut selväksi, että Ukkosmaineen merkitys monen elämässä on suuri. Artistin näkökulmasta voin sanoa sen, että teidän ehtymätön tukenne ja keikoilla välittynyt positiivinen energia on auttanut jaksamaan hankalissa kohdissa.

Sen takia on ilmiselvää, että olisi epäreilua vetäytyä tauolle ilman mahdollisuutta nähdä meidät vielä keikalla. Näin ollen siirtymä tauolle tehdään väljällä aikataululla.

Viimeiset keikat ennen taukoa soitetaan Joensuussa ja Helsingissä lokakuun loppupuolella, tarkat päivämäärät ja keikkapaikat julkistetaan myöhemmin. Sitä ennen keikkailemme normaalisti ja otamme myös vastaan keikkapyyntöjä. Kesällä julkisia keikkoja on tällä haavaa tiedossa tasan yksi: se on Joensuussa Popkatu-tapahtuman yhteydessä Ilosaarirock-viikon perjantaina 15.7.

Mitäpä tähän muuta voi sanoa kuin että kiitos jo tässä vaiheessa kaikesta siitä, mitä olette antaneet. On ollut etuoikeus saada soittaa teille ja toivon, että tämän bändin puitteissa niin pääsee tekemään vielä joskus tulevaisuudessa tämän vuoden lokakuun keikkojen jälkeenkin. Aika näyttää. Hyvää kesän alkua, nähdään keikoilla.

-Wilhelm