Salamablogi

Rokkiviikon äänityspäivä

08.07.2008 (Levypäiväkirjat, Salamasiskot, salamaveljet)

Tänään oli tämän viikon ainoa äänityspäivä. Tulevan viikon Ilosaarirock aiheuttaa perinteisesti sen, että kaikilla on vähän kaikenlaista kiirusta. Jännältä tuntuu itse asiassa, että Ilosaarirock on jo nyt. Kesä on mennyt supervauhdilla.

Joka tapauksessa, tänään tapahtui nerokkaita asioita. Työstimme Sydän-työnimeä tottelevaa biisiä. Soitin biisin aamulla Rolandin Junoa (en muista mallia), joka oli pystytetty studion nurkkaan jo valmiiksi jotain toista äänitysproggista varten. Lähestyin instrumenttia perinteisellä logiikalla. Eli ei siis juuri mitään haju siitä, että mitä mistäkin säätimestä tapahtuu, mutta aikansa kun vääntelee, niin löytyy nerokkaita juttuja. Soittimesta tulikin kertsiin vähän nintendomaista pulputusta, ja väliriffeihin saatiin soitettua myös hyvillä soundeilla.

Käytyämme syömässä satuin vilkaisemaan studion varastotilan puolelle. Ensimmäinen laatikko joka silmiini sattui sisälsi sekä tällaisen että tällaisen. Olin liekeissä, ja sain kuin sainkin soitettua tuolla noin 20 cm:n levyisellä Casiolla biisiin pari juttua. Soittimessahan on tosiaan siis kosketinominaisuuden lisäksi myös laskukone, lienee hyödyllinen laite keikkaliksoja laskeskellessa:) Stylophone todettiin ainakin käsitteillä olevaan biisiin vähän liian rajuksi, mutta pakko sitä on jonnekin saada soitettua, on sen verran nerokas laite kyseessä.

Ensi viikolla jatketaan hommia, nyt valmistautumaan Ilosaarirockiin. Nähdään Sulo-klubilla perjantaina!

-Wilhelm