Salamablogi

Äänitykset paketissa!

23.08.2008 (Levypäiväkirjat, Salamasiskot, salamaveljet)

Tämänviikkoiset sessiot päättyivät eilen onnellisesti, kun totesimme kaiken tarvittavan olevan kasassa. Levyn äänitykset ovat nyt siis kasassa, ja jäljellä on enää miksaus ja masterointi. Ensinmainittu on tosin jo nyt aika hyvin hanskassa, Heikki on miksannut biisejä jo äänitysten aikana ja osa kappaleista on jo käytännössä miksattukin valmiiksi.

Eilen tuli jotenkin todella helpottunut olo siitä, kun tajusi että levystä rakentui oikeasti todella hyvä ja eheä kokonaisuus. Uskonpuutetta on kuitenkin kesän aikana ollut itsellä moneenkin otteeseen.

Loppujen lopuksi palaset loksahtivat paikalleen hyvin luontevasti. Tällä viikolla nauhoitimme viimeisen levylle tulevan kappaleen, jonka valmistumisen kanssa itse tuskailin pitkään - itse asiassa kappale on hakenut lopullista muotoaan jo vuosia. Lopulta sain sävellyksen ja sanoituksen asettumaan uomiinsa, pidin lopputuloksesta, ja kappaleen lopullinen toteutus oli yllättävänkin helppoa ja luontevaa. Erittäin voittajaolo siis senkin suhteen.

Lisäksi kokonaisuutta jäntevöitti huomattavasti se, että päätimme eilen yksissä tuumin jättää jo osin äänitetyn Viuh viuh -työnimisen biisin pois levyltä. Kappale on hyvä, mutta ei tuntunut sulautuvan kokonaisuuteen. Nyt ratkaisu tuntuu täysin oikealta.

Eilen sattui myös aika jännä juttu. Puhuimme Klausin kanssa torstaina Oulusta Joensuuhun ajaessamme levyn biisijärjestyksestä, ja totesin että se tulee varmaan aika luontevasti. Eilen sitten ajattelin listata biisit ihan selkeyden vuoksi paperille, ja ajattelin samalla tehdä jonkinlaisen luonnoksen järjestyksestä. Loppujen lopuksi homma meni niin, että Klausin kommentoidessa vieressä oli biisijärjestys kasassa alle viidessä minuutissa, ja tuntui juuri siltä että ei tämä muuten voisi mennäkään.

Nyt täytyy alkaa valmistua Lahden keikalle lähtemiseen. Mieli on hyvä ja aurinko paistaa, hieno meininki. Todennäköisesti joitain blogipäivityksiä vielä tulee miksausten tiimoilta. Mukavaa viikonloppua kaikille!

-Wilhelm