Salamablogi

Niinivaara Expressin julkaisusta viisi vuotta!

14.02.2012 (Niinivaara Express)

juki008.png
Niinivaara Express täyttää tänään viisi vuotta.

Tänään ystävänpäivänä tulee kuluneeksi päivälleen viisi vuotta siitä, kun Ukkosmaineen Niinivaara Express -levy julkaistiin!

Niinivaara Express oli levy, jolla Ukkosmaine (tuolloin vielä nimellä Klaus Thunder & Ukkosmaine) heilautti itsensä laajempaan tietoisuuteen. Aiempiin julkaisuihin (Niinivaarantie 19 -pitkäsoitto ja Pielisjoki-ep) verrattuna Niinivaara Express oli tehty kaikin tavoin huolellisemmin. Levyn äänityksiin käytettiin reilusti aikaa ja sovituksia sekä soitto-osuuksia mietittiin huolella. Levyyn liittyvä, loppuvuodesta 2006 kirjoitettu studiopäiväkirja on luettavissa täällä.

Niinivaara Express oli ensimmäinen Ukkosmaineen levyistä jolla oli valtakunnallinen jakelu: aiempia levyjä oli myyty suoraan kädestä käteen keikoilla ja netin kautta. Toisin kuin aiemmat levyt, Niinivaara Express noteerattiin myös musiikkimedioissa: levy sai myönteisiä arvioita muun muassa Rumbassa ja Rytmissä. Niinivaara Express -levyn myötä yhtyeen nimi alkoi levitä ja keikkapyyntöjä alkoi tulla laajemmin eri puolilta maata.

Niinivaara Express sisältää monia biisejä, jotka ovat jo eräänlaisia Ukkosmaine-klassikkoja: esimerkiksi 80200, Eka kerta ja Nöpönenä.

Niinivaara Expressin viisivuotispäivän kunniaksi Salama-shop julistaa erikoistarjouksen: Niinivaara Expressin saa seuraavan viikon ajan (14.-21.2.) tilattua itselleen kotiinkannettuna huokeaan 8 euron hintaan (hinta sisältää postikulut)! Jos levy puuttuu omasta hyllystä, kannattaa se tilata nyt - jos levy puolestaan löytyy, niin tässä on oiva tilaisuus hankkia kaverille edullinen musiikkilahja!

Hyvää ystävänpäivää, hyvät ystävät!