Salamablogi

Högforsin masuunin liepeillä

19.11.2005 (Keikkapäiväkirjat)

Lauantai 19.11.2005
Karkkilan hovi, Karkkila

Perjantaiaamu valkeni kirpeänä ja elämänmakuisena: oli jälleen aika lähteä valloittamaan Suomea Ukkosmaineen matkassa. Lauantaiksi oli sovittu keikka Karkkilaan, jonka viehättävään ilmapiiriin pääsimme tutustumaan jo kesällä Sunset Beach Partyn keikan yhteydessä.

Yksinäisen miehen junamatka sujui tällä kertaa puoliksi tenttikirjan (Aimo Ruususen toimittama Media muuttuu) ja puoliksi Joel McIverin Metallica-historiikin parissa. Täytyy tässä välissä sanoa, että McIverin kirja on huonoimpia lukemiani bändikirjoja, mikä on sääli, sillä kyseinen bändi olisi ansainnut paremmin tehdyn historiankirjoituksen.

Junani saapui Helsinkiin puoli kuuden paikkeilla. Klaus oli saapunut asemalle vastaan, ja jatkoimmekin matkaamme Helsingin treenikämpällemme. Meidän tehokkuudestamme saisi moni bändi ottaa oppia. Listasimme biisit, jotka pitää treenata (niitä tuli yhteensä viisitoista) ja sovimme, että urakasta on suoriuduttava kolmessa vartissa. Ei muuta kuin komppi pyörimään ja nopeutta kehiin! Aikaa jäi vielä ylikin, tosin ei ihan hirveästi.

Onnistuneen treenisession jälkeen siirryin tapaamaan Helsingissä asuvia ystäviäni. Miss Fitin, Hevi-Heikin ja kumppaneiden kanssa ilta vierähti rattoisasti.

Lauantaiaamuna ehdin vielä pitämään toiset bänditreenit ystäväni Michael Nightin kanssa ennen Karkkilaan lähtöä. Keikkabussi (joka oli jälleen täynnä tuntemattomia ihmisiä) saapui Karkkilaan parahultaisesti. Kävimme tekemässä lyhyen ja ytimekkään soundcheckin keikkapaikalla ja vetäydyimme majoittajiemme Millan ja Hannan luokse, jossa oli tarjolla herkullista kasvisruokaa.

Keikkapaikka sijaitsi onnekkaasti majapaikan lähituntumassa. Sinne vääntäydyttiin jonkin aikaa ennen keikan alkua. Meidän lisäksemme Karkkilan Hovissa järjestetyllä Hasardi-klubilla esiintyi The Ghost of Bruce Springsteen & The E Street Band. Arvaatte ehkä kenen tuotantoa tuo mainio tribuuttiorkesteri versioi.

sytytin.jpg
Klaus tulkitsee, eturivi villiintyy (Kuva: Hanna Laaksonen)

Meidän soittovuoromme oli ensimmäisenä, ja vaikka väsymys vähän painoikin, nousimme lauteille ja taistelimme kolmen vartin setin läpi. Vähän jännä tunnelma oli soittaa, mutta olosuhteisiin nähden sanoisin, että teimme parhaamme. Lyhyen keikanjälkeishengailun painuimme nukkumaan. Klaus lähti aamubussilla takaisin Helsinkiin kukonlaulun aikoihin, minä nukuin hieman pidempään, ja sain syödäkseni maittavan aamiaisen.

Aamutuimaan oli luvassa myös hienoa ohjelmaa, kun Milla ja Hanna pitivät minulle asiantuntevan Karkkilan kiertoajelun ennen Riihimäen juna-asemalle lähtöä. Kiitokset heille ja kiitokset teille, jotka keikkaa saavuitte todistamaan. Lopuksi täytyy vielä kertoa, että kun junani saapui Joensuun asemalle, ammuttiin keskustassa ilmaan raketteja. “Joulukauden avajaiset”, väittivät jotkut, mutta minä tiesin paremmin: juhlittiin sitä, että Wilhelm Meister oli palannut kaupunkiin.

-Wilhelm

Pielisjoki-EP ilmestyy joulukuussa!

16.11.2005 (Uutiset)

Klaus Thunder & Ukkosmaineen toinen äänite ilmestyy ennen vuodenvaihdetta. Pielisjoki-nimeä kantava EP julkaistaan maanantaina 12.12. Levy sisältää viiden uuden kappaleen lisäksi kaksi livetaltiointia. Katso levynjulkistamiskeikat keikkakalenterista.