Salamablogi

Onnekasta vaihtuvaa vuotta!

31.12.2005 (Uutiset)

Pielisjoki-levyn tähänastiset myyntiluvut ovat varsin mairittelevat. Kiitokset siitä kaikille levyn hankkineille! Levy on noteerattu myös mediassa: Lehtijutut-sivulle on lisätty Karjalan Heilin levyn tiimoilta tekemä haastattelu, sekä Karjalaisen levyarvostelu.

Klaus Thunder & Ukkosmaine kiittää kaikkia ystäviään ja tukijoitaan kuluneesta vuodesta ja toivottaa kauniita ja hyviä asioita vuodelle 2006!

Pielisjoen pyörteissä

21.12.2005 (Keikkapäiväkirjat)

Keskiviikko 14.12.2005
Ateljé Bar Taulu, Lahti

“Kiire on ihmisen pahin vihollinen”, totesi Ismo Alanko eräässä haastattelussa. Levynjulkaisumaanantaita seuranneen viikon jälkeen pystyi jälleen vakuuttumaan Alangon lausunnon paikkansapitävyydestä. Kun on liikaa tekemistä, niin ajoittain tuntuu siltä, ettei myöskään saa mitään aikaiseksi. Tiukat aikataulut ovat junia, ei ihmisiä varten.

Keskiviikkona oli tarkoitus ehtiä kolmelta Lahteen lähtevään junaan. Kun pari tuntia kestävä ruotsinkoe oli alkava kahdelta, yhtälö vaikeutui huomattavasti. Kiitokset vielä ruotsin opettajalle, että sain tehdä kokeen toisessa, aiemmin aloittaneessa ryhmässä.

Suoritettuani onnistuneita näyttöjä toisen kotimaisen kielen parissa, suuntasin kotiin haukkamaan välipalaa ja hakemaan kosketinsoittimen. Siskoni Galina Meister nakkasi minut jalomielisesti juna-asemalle, ja jälleen yksi Ukkosmaine-seikkailu saattoi alkaa.

Lahden asemalle saavuin seitsemän tienoilla. Klaus odotteli aseman sisällä, ja antoi perinteenmukaisesti aplodit sisälle astuttuani. Suuntasimme aseman lähistöllä sijaitsevaan Tauluun. Rivakan soundcheckin jälkeen ravintola tarjosi maittavat sapuskat, joiden jälkeen oli hyvä hengailla ja katsella ihmisvirran valumista sisälle.

Puoli kymmenen tienoilla oli aika ryhtyä tositoimiin. Ihmiset innostuivat kovin jo keikan avanneen Katuvalojen välke -biisin aikana. Koko keikan ajan oli vähän epätodellinen olo, joka johtui epäilemättä tukevasta väsymyksestä. Soitto kuitenkin meni suhteellisen hyvin, ja ihmiset vaikuttivat viihtyvän.

Keikan jälkeistunnelmat olivat varsin mukavat. Levyjä meni kaupaksi paljon, ja Lahdessa vaikuttavien tuttujen kanssakin ehti vaihtamaan sanasen. Klaus oli niin tohkeissaan samana päivänä päättyneestä syyslukukaudestaan, että houkutteli minutkin jatkamaan iloisen seurueen mukana Lahden yöelämään. Mielessä pyöri kuitenkin se, että seuraavana aamuna olisi pidettävä musiikkitieteen proseminaarin tutkimussuunnitelman esittely Joensuussa. Erkaannuin joukosta ja suuntasin majapaikkaan, josta heräsin seuraavana aamuna kahdeksan junaan. Eikä väsyttänyt käytännössä lainkaan. Kiitokset Tainalle ja perheelleen yösijasta. Kiitos myös Katrille kyydistä yliopistolle torstaiaamuna.

Lauantai 17.12.2005
Kerubin kuppila, Joensuu

Pielisjoki-levyt olivat tehneet sen verran hyvin kauppaansa viikon aikana, että lauantain julkistamiskeikkaan saattoi suhtautua kohtalaisen levollisin mielin. Lauantaiaamupäivälle oli kertynyt tekemistä sen verran, ettei illan keikkaa ehtinyt kunnolla miettiäkään.

Keikalle olimme saaneet puhuttua vierailijaksi paikallisen, maineikkaan Rutgers-yhtyeen Matin, joka saapui paikalle auttamaan soundcheckissä. Matin kanssa nakkasimme äänentoistolaitteet kuppilalle kuuden maissa ja kävimme hakemassa sen jälkeen Klausin juna-asemalta. Nopean soundcheckin jälkeen ehti vielä hetkeksi kotiin fiilistelemään.

Jälleen kerran Kuppila oli ilahduttavan täynnä musiikkimme ystäviä. Vaihdoimme keikkavaatteet bäkkärin puolella, ja kun kello oli lyönyt hieman yli yhdeksän, marssimme Movetronin levyltä napatun intron tahdittamina lavalle. Aiemmista keikkahousuistani irtosi Lahden keikan jälkeen nappi, mutta onneksi löysin vaatevarastostani erittäin tyylikkäät toppahousut, jotka totesin keikan aikana miellyttävän lämpimiksi. Tyyli ennen kaikkea.

Katuvalojen välke avasi jälleen setin, josta ei puuttunut tapahtumia. Toisen biisin aikana Klaus kompastui mikrofonipiuhaansa sillä seurauksella, että piuha vaurioitui. Piuhanvaihto sujui melko lennokkaasti pienen sähläyksen siivittämänä, mutta keikkafiilis ei latistunut lainkaan vastoinkäymisestä. Seuraavassa biisissä Klaus sitten katkaisi mikkitelineen adapterin. On se vauhdikas mies, kun sille päälle sattuu.

Settiin sisällytettiin (Lahden tavoin) joululaulumme Beibi, nyt on jouluyö. Kaikkinensa tunnelma oli jälleen kerran katossa, ja ihan juhlavaa oli soittaa. Vierailijamme Matti saapui Pielisjoki-biisin aikana soittamaan toista PSR-7 -kosketinta, ja suoriutui tehtävästään mainiosti. Levy-yhtiömme Juki Records muuten myönsi Rutgersille suklaalevyt keikkamme yhteydessä. Tarkoittaa sitä, että heidän debyyttilevynsä Hier kommen die Rutgers! on menestynyt mainiosti.

Keikan jälkeen levyjä meni kaupaksi kohtuuttoman paljon. Toinen painos häämöttää jo silmissä, samoin levy-yhtiön lupaamat suklaalevyt.

Keskiviikko 21.12.2005
Scream, Joensuu

Keskiviikoksi olimme lupautuneet soittamaan paikallisen nuorisokahvilan bändi-illassa. Alkuviikosta ehdimme pitämään Klausin kanssa paritkin treenit, mikä toi varmuutta keskiviikon keikkaa ajatellen.

Kosketinsoitinteknikoksi lupautunut Jürgen Thunder ja Klaus saapuivat hakemaan minua kotoani hieman ennen kymmentä. Soittomme oli määrä alkaa puoli yhdeltätoista. Astrayed-hevibändin lopetettua Jürgen auttoi minua pystyttämään kamani. Tämän jälkeen oli aika latautua hetki takahuoneessa, ja syöksyä sitten runsaslukuisen yleisön eteen.

Yleisö oli hienosti mukana ensimmäisestä kappaleesta (Hälytys!) lähtien. Muutenkin keikkatunnelma oli omalta osaltani kohdallaan, ja soitto meni suorastaan loistavasti. Yllätin itseni parissa paikassa improvisoimalla täysin uusia juttuja - osin jopa tiedostaen mitä tein.

Keikkatunnelmaa ei juuri laskenut se, että rysähdin lavan läpi muutaman biisin jälkeen. Jonkun alkupään biisin päätyttyä tuulettelin hetken hyppien tasajalkaa Klausia kohti, kun huomasin yhtäkkiä maan pettävän allani. Elementeistä rakennettuun lavaan ilmestyi ammottava reikä. Hetken ajan homman absurdius nauratti niin, että heikkoa teki. Sitten takaisin koskettimen ääreen, ja seuraava biisi kehiin. Klaus otti aukosta ilon irti vielä monta kertaa, hän muun muassa lauloi Pisaroita-biisin ekan säkeistön raivaamastani kuopasta käsin.

Keikan jälkeen jaoimme muutamat nimmarit ja myimme jälleen kohtalaisen paljon levyjä. Kaikkinensa vuoden viimeinen keikka paketoitiin loistokkaissa tunnelmissa. Hyvin menee, mutta menköön! Onnekasta uutta vuotta ja paljon ukkosmainetta kaikille ystävillemme ympäri Suomen!

-Wilhelm

Levy kaupoissa!

12.12.2005 (Uutiset)

Klaus Thunder & Ukkosmaineen Pielisjoki-ep löytyy tänään asiantuntevista levykaupoista ympäri Suomen! Tällä viikolla yhtye nähdään levynjulkistamiskeikkojen tiimoilta Lahdessa ja Joensuussa.

Kotisivuilla olleeseen kilpailuun oikein vastanneiden kesken on arvottu kolme kappaletta nimikirjoituksin varustettuja Pielisjoki-levyjä. Kilpailun oikea vastausrivi oli luonnollisestikin AC/DC, mutta Klausin pyynnöstä viimeiseen kysymykseen hyväksyttiin vastaukseksi myös D, sillä rakkaus voidaan nähdä myös fysikaalisena kemiana. Levyn itselleen voittivat Jenni Puustinen, Kerttu Väistö ja Anna Väisänen. Onnea voittajille!

Sivuilta löytyy joitain päivityksiä. Musiikki-sivulle on päivitetty tiedot uudesta julkaisusta. Media-sivulta puolestaan löytyy tuore promokuva sekä lehdistötiedote.

Klaus Thunder & Ukkosmaine toivottaa ystävilleen riemuisaa joulunodotusta!