Salamablogi

Rakkaudentäyteistä joulua ja salamoivaa uutta vuotta!

23.12.2007 (Uutiset)

Klaus Thunder & Ukkosmaineen vuosi 2007 on nyt virallisesti pulkassa. Niinivaara Express -kiertueen päätöskeikka soitettiin eilen, ja kylläpä oli huikean hieno meininki Niinivaaralla! Päiväkirjasta löytyy jokunen kuva eiliseltä. Lisäksi päiväkirjaan on listattu joitain kuluneen vuoden huippuhetkiä.

Klaus Thunder & Ukkosmaine toivottaa kaikille rauhaisaa joulunaikaa ja riemukasta uutta vuotta 2008! Kiitokset tästä vuodesta, palataan asiaan ensi vuonna!

Rakkaudentäyteistä joulua ja salamoivaa uutta vuotta!

22.12.2007 (Keikkapäiväkirjat)

Lauantai 22.12.
Ravintola Kolumbus, Joensuu

Klaus Thunder & Ukkosmaineen keikkavuosi sai hienon päätöksen eilen Niinivaaralla Ravintola Kolumbuksen tiloissa. Kiitos kaikille paikalla olleille, olipahan vaan älyttömän hieno meininki!

Keikkaa on varmaan turha alkaa analysoimaan sen tarkemmin, sanottakoon vaan että vuotta tuskin olisi voinut hienommin päättää. Aikamoinen meteli lähtee täpötäydestä baarista, jossa kaikki tuntuvat osaavan biisimme sanasta sanaan ulkoa.

Tässä vielä illan settilistaa fiilisteltäväksi. Noin puolentoista tunnin mittaisen keikan aikana kuultiin varsin kattava otos vanhoja ja uusia biisejä. Erikoisuuksista mukana oli muun muassa Niinivaara Expressiltä viime metreillä poisjäänyt Saavumme Joensuuhun, jota ei ole aiemmin julkisesti esitetty. Linnut-biisin vierailijoina poikkesivat ystävämme Miihkali ja Sebastian, jotka soittivat myös illan avanneessa Karttuset-duossa.

1. 80200
2. Elektromanssi
3. Sinä + minä =1
4. Tyttöni rosmariini
5. Rakkauden vallankumous
6. Linnut
7. Riippakivi
8. Eka kerta
9. Saavumme Joensuuhun
10. Yli mutakuoppien
11. Uusi biisi
12. Nöpönenä

13. Beibi, nyt on jouluyö
14. Hälytys!
15. Suudelmia Suvikadulla
16. Katuvalojen välke

17. Yläkerran tytölle
18. Pielisjoki

19. Niin petaa kuin makaa

Kuvia Kolumbuksen keikalta (kuvat: Pasi Huttunen)

kolumbus1.jpg
kolumbus2.jpg
kolumbus3.jpg
kolumbus4.jpg
kolumbus5.jpg

Lyhyt yhteenveto vuodesta 2007:

Kulunut vuosi on ollut selkeästi Ukkosmaineen historian hienoin. Tuntuu että koko vuosi on ollut yhtyeen kannalta yhtä hienojen ja ikimuistoisten tapahtumien ketjua. Tässä joitain hienoja hetkiä, jotka nyt tulevat mieleen kuluneelta vuodelta:

 • Levynjulkaisu ystävänpäivänä ja sen saama hieno vastaanotto
 • Vakiopaineen keikka levynjulkistamisviikolla
 • Se kun ihmiset ovat kertoneet itkeneensä kuunnellessaan levyä
 • Se kun ihmiset ovat kertoneet nauraneensa kuunnellessaan levyä
 • Yllätyskeikka tummuvassa toukokuisessa yössä Vesitornin katolla
 • Yöllinen keikanjälkeinen ajomatka Tampereelta Joensuuhun kesäkuun ensimmäisenä päivänä auringon noustessa usvaisten peltojen keskellä
 • Suudelmia Suvikadulla -kappaleen esittäminen Niinivaaran lukion kevätjuhlassa
 • Semifinalin keikka ja keikanjälkeiset karaoke-sessiot Vihreän maan kanssa
 • Se kun Karjalan Heilin tieremonttiin liittyvän jutun otsikkona oli “Tiukkoja tilanteita Tikkamäentiellä”
 • Ilosaarirockin keikka sanattomaksi vetäneen ihmismeren edessä
 • Vuodenpäättäjäiset Kolumbuksessa Niinivaaralla!

Ja paljon muita hetkiä, jotka eivät nyt sattuneet mieleen.

Ukkosmaine palaa estradeille ensi vuoden alussa. Lisää ensi vuoden muista kuvioista myöhemmin.

Tämä on ollut hieno vuosi, kiitos että jaoitte sen kanssamme. Klaus Thunder & Ukkosmaine toivottaa kaikille rauhallista joulunaikaa ja rakkaudentäyteistä vuotta 2008! Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne!

-Klaus ja Wilhelm

Päiväkirja ja tietoa vuoden päätöskeikasta

20.12.2007 (Uutiset)

Wilhelmin tarinointia Vanhan ylioppilastalon keikasta löytyy päiväkirjasta.

Niinivaara Express -levyyn liittyvä kiertue päättyy tänä lauantaina 22.12. juhlavasti Niinivaaralle. Keikkapaikkana on Niinivaarantien ja Suvikadun risteyksen välittömässä läheisyydessä sijaitseva Ravintola Kolumbus. Tiedossa on erikoispitkä setti, jonka aikana on luvassa yllätyksiä ja harvinaisempia kappaleita. Illan avaa Miihkali Jaatisen ja Leo Leinon muodostama Karttuset. Liput Kolumbuksen keikalle maksavat 4 euroa ja soitto alkaa kello 22:30.

Klaus Thunder & Ukkosmaine toivottaa ystävänsä lämpimästi tervetulleeksi!

Pikkujoulukauden avajaiset

01.12.2007 (Keikkapäiväkirjat)

Lauantai 1.12.
Vanha ylioppilastalo, Helsinki

Vähiin käy ennen kuin loppuu, keikkavuosi nimittäin. Pääkaupunkiseudun keikkoja on tänä vuonna ollut miellyttävän useita, vuoden viimeinen reissu osui juhlavasti ydinkeskustaan, perinteikkään Vanhan ylioppilastalon suureen saliin. Illan juonena oli ainejärjestön bileet, joiden vetonaulaksi meidät oli kiinnitetty.

Saavuin Helsinkiin jo torstaina muiden keikkojen yhteydessä. Klausin ja minun aikataulut olivat lauantaina sen verran mutkikkaat, että oli pakko jättää soundcheck väliin. Kävin kuitenkin aamuisen levykauppakierroksen yhteydessä kasaamassa kosketinkioskini jo valmiiksi lavan reunalle toverini Sebastian Leinon ystävällisellä avustuksella.

Päivä meni muissa puuhissa, ja ilta saapui hiljaa huoahtain. Keikkamme oli määrä alkaa jo yhdeksän aikoihin. Nopea suihku Kallion majapaikassa ja sitten Sebastianin kanssa kohti keskustaa. Tarkoitus oli pyörähtää siskon tupaantuliaisissa ennen Vanhalle siirtymistä.

Löysimme tupareihin, jonne saapui tovin kuluttua myös Klaus. Hetken aikaa ehti jutella keikkaa edeltävän hermostuksen vallassa tuttujen ja tuntemattomien seurassa, kunnes oli aika siirtyä keikkapaikalle.

Tervehdimme järjestäjät ja siirryimme takahuoneeseen, joka sijaitsi niin monen mutkan takana, että Spinal Tap -henkinen keikanaloittamiseksyminen olisi ollut hyvin todennäköinen ilman opastekylttejä. Yhytimme tekniikan edustajat, joille annoimme intronauha-cd:n sekä lyhyen ohjeistuksen siitä, miltä homman tulisi kuulostaa.

Viimeistelimme takahuoneessa settilistan ja siirryimme lavan läheisyyteen odottelemaan edeltävän esityksen loppumista. Esityksen loputtua siirsin nopeasti valmiiksi pystytetyt kamani lavan edustalle. Nopea linjojen tarkastus, jonka aikana myös lavasoundi säädettiin kohdalleen ja sitten odottelemaan keikkaa lavan sivustalle.

Juontajat kävivät spiikkaamassa meidät lavalle, ja kohta intronauhan junakuulutukset jo kaikuivatkin isossa salissa.

Lavan edusta näytti kohtalaisen hyvin miehitetyltä, ja hienosti tuntuivat ihmiset osaavan varsinkin uuden levyn kappaleet. Oma soitto kulki hyvin varsinkin ensimmäisten biisien aikana ja muistin ilokseni edelleen Screamin keikalla lanseeraamiani uusia soundeja. Jossain vaiheessa onnistuin tosin sekoilemaan kunnolla joissain hyvinkin tutuissa kappaleissa. Lavasoundikin kääntyi jossain vaiheessa kummallisen epäselväksi.

Yhtä kaikki, selkeästi plussan puolelle meni tämäkin keikka. Yleisö oli mukana erittäin hyvin, ja saimme epäilemättä aika paljon uusiakin ystäviä musiikillemme. Tällaista voi päätellä ainakin siitä, että levyjämme oli myyty keikan jälkeen lipputiskiltä varsin mukavasti.

vanha1.jpg

Varsinaisen setin jälkeen huomasimme, että soittoaikaa olikin vielä kosolti, koska olimme onnistuneet aloittamaan keikan niin hyvissä ajoin. Näin ollen encoreille oli hyvin tilaa. Joulun alla oli tietenkin pakko soittaa harvemmin kuultu joulubiisimme Beibi, nyt on jouluyö. Sen lisäksi intouduttiin versioimaan taas pitkästä aikaa Aikakonetta. Keikka päättyi herkästi Pielisjoen myötä.

vanha2.jpg

Keikan jälkeen lyhyt hengähtäminen takahuoneessa, ja yhyttämään salin puolelle keikkaa katsomaan tulleita ystäviä. Ystävien kanssa ilta vierähtikin rattoisasti järjestäjän organisoimilla jatkoilla Uuden ylioppilastalon tiloissa.

Mukava reissu oli jälleen kerran, kiitokset kaikille läsnä olleille! Nyt odottelemaan innolla tämän viikonlopun vuoden päättäjäiskeikkaa, nähdään siellä!

-Wilhelm