Salamablogi

Päiväkirjaa ja uusi haastattelu

27.01.2008 (Uutiset)

Muistikuvia vuoden ensimmäisestä keikasta löytyy päiväkirjasta. Seuraavan kerran Klaus Thunder & Ukkosmaine on estradeilla helmikuun 8. päivä, jolloin keikkapaikkana on Helsingin Nosturi. Pari muutakin kevään keikkaa on lisätty keikkakalenteriin.

Klausin ja Wilhelmin lyhyehkö haastattelu löytyy Rockmusica.net-sivuston vuosikatsauksen yhteydestä. Samaisella sivustolla Eka kerta ylsi sijalle 20 sarjassa “Vuoden kotimaiset kappaleet”.

Keikkavuoden avaus

12.01.2008 (Keikkapäiväkirjat)

Lauantai 12.1.
Karjalantalon kellariravintola, Joensuu

Keikkavuosi alkoi mukavissa merkeissä kotikaupungin uudesta rock-pyhätöstä, Karjalantalon kellariravintolasta. Kun meitä pyydettiin avaamaan ilta mahtavalle Risto-orkesterille, ei varsinaisesti tarvinnut miettiä kahta kertaa. Pidämme molemmat Klausin kanssa kyseisestä orkesterista suuresti, ja ehkä tietynlaista musiikillista hengenheimolaisuuttakin voinee löytää.

Tapasimme Klausin kanssa iltapäivällä. Kuulumisien vaihtamisen ja lyhyen levy-yhtiöpalaverin jälkeen katsoimme muutamat biisit läpi. Klaus valitteli viikon jatkunutta flunssaansa, mikä kieltämättä kuulosti vetävän miehen ääntä vähän painuksiin.

Lähtiessämme roudaamaan kamoja tuli todettua yhdessä, että keikkareissuille ominainen huonon huumorin kierre lähtee käyntiin välittömästi, vaikka keikkapaikkaan olisi matkaa kotoa vain reilu kilometri. No, menipähän lyhyt automatka ainakin rattoisasti.

Perillä kättelimme Riston soittajat. Jätimme heidät tekemään checkiään ja suuntasimme itse syömään miksaajaksemme jälleen lupautuneen Pekan kanssa. Vuohenjuustoterriini oli erittäin herkullista, kiitoksemme keittiöön.

Syönnin jälkeen pääsimmekin tekemään juuri sopivasti oman checkimme, joka sujui tapojen mukaan rivakasti. Lavasoundi tuntui erittäin hyvältä.

Soundcheckin yhteydessä piti tietysti myös tsekata Ristossa kitaraa soittavan Tuomaksen kamat. Pedaalilaudassa oli kiinni useita metallinvärisiä pedaaleja, joihin oli kirjoitettu itse keksittyjä nimiä. Tarkempi tiedustelu selvitti, että Tuomas on rakentanut itse sekä suuren osan efektipedaaleistaan että myös kitaransa. Hienoa käsityöläisyyttä ja mitä ilmeisimmin myös uniikin kitarasoundin lähde!

Ennen keikkaa ehdin vielä poikkeamaan nopeasti suihkussa. Sen jälkeen ajoin Rockyn soundtrackin siivittämänä hakemaan Klausin ja tämän äidin kyytiin Niinivaarantie 19:n edestä. Kaikilla rock-uskottavilla bändeillä on äiti mukana aina kun se on mahdollista.

Kellariravintola vaikutti lupaavan täydeltä jo ennen puoli kymmentä. Ennakkolippuja oli mennyt toistasataa ja porukkaa tuntui lappavan sisälle muutenkin hyvään tahtiin.

Vetäydyimme takahuoneeseen jännittämään noin puoli tuntia ennen sovittua keikka-aikaa. Tällä kertaa pukeutumiskoodistomme oli yhteneväisyydessään häkellyttävä. Molemmilla oli mustat silkkiset kauluspaidat sekä Klausin äidiltä joululahjaksi saadut sydänriipukset. Tyylikkyys, sen me osaamme.

Varttituntia ennen puolta yhtätoista alkoi vatsaan jälleen hiipiä roppakaupalla perhosia. Vähän punnerruksia ja keskinäistä tsemppausta kehiin ja räjähtävä keikkafiilis alkoi olla tosiasia. Kuuntelimme oven takana, kun intronauha pärähti soimaan salissa saaden aikaan mukavan kohahduksen yleisössä.

Kävelimme salin halki lavalle ja aloitimme keikan Elektromanssilla. Soitin kappaleen alun pienen keikanaloitusjännityksen alaisuudessa aika keskittyneesti. Jossain vaiheessa nostin katseen saliin ja totesin sen olevan ihan täynnä. Juhlameininkiä.

Soitimme ytimekkään kolmentoista biisin setin, johon sisältyi muun muassa harvemmin keikoilla viime aikoina kuultu Niin petaa kuin makaa. Parin biisin lomassa oli tietysti pakko siteerata Riston tuotantoa (muun muassa aina käyttökelpoista “huh huh, nimittäin ihan mielettömät fiilikset” -fraasia). Keikka oli kokonaisuudessaan erittäin mainio, ja yleisö oli mitä loistavin. Kiitos paikalla olleille, teitte illastamme onnistuneen.

Keikan jälkeen siirryimme pyyhkimään hikeä takahuoneeseen, jossa Riston jäsenet olivat yhtä hymyä ja kehuivat kovasti keikkaamme. Risto itse tosin harmitteli joutuvansa keksimään uusia juttuja omalle keikalleen, kun olimme jo lainanneet parhaita.

Loppuilta meni rattoisasti Riston loistavaa keikkaa diggaillen ja kavereiden kanssa rupatellen. Loppuroudauksen yhteydessä Klaus ja Riston Tuomas suunnittelivat vielä perustavansa kahdestaan Suomen karvaisimman bändin, jonka levyn kanteen tulee kuva heidän selistään.

Sitä odotellessa, hyvää alkanutta vuotta ja kauniita asioita kaikille!

-Wilhelm

Rakkauden vuosi 2008 on alkanut!

06.01.2008 (Uutiset)

Klaus Thunder & Ukkosmaineen keikkavuosi starttaa ensi viikon lauantaina 12.1. Karjalantalon uusitussa kellariravintolassa Joensuussa. Pääesiintyjänä kyseisellä keikalla on loistava Risto. Tervetuloa paikalle!

Jos tuntuu siltä, niin voit äänestää Klaus Thunder & Ukkosmainetta Tammikuussa järjestettävän Femmagaalan Yleisöfemman saajaksi. Äänestykseen pääset klikkaamalla tästä.

Rakkauden vuosi 2008 on julistettu alkaneeksi. Siitä yhtenä osoituksena alta löytyvä kuva, joka on skannattu tämän päivän Helsingin Sanomien perhepalstan Kihloissa-kohdasta. Klaus Thunder & Ukkosmaine toivottaa kihlaparille onnea!

kannan.gif