Salamablogi

Juhlameininkejä

25.06.2008 (Levypäiväkirjat, Salamasiskot, salamaveljet)

Jee jee. Työviikko studiolla on pulkassa noin tunnin päästä. Tulin kirjaamaan tunnelmia Heikin läppärillä näin pääkallopaikalta. Hyvin ovat alkuviikon sessiot sujuneet, pari uutta rallia on saatu otettua työn alle.

Sain eilen itselleni maisterin tutkinnon. Hieman hämmentynyt olo on vieläkin siitä, että opiskeluhommat ovat viimeinkin paketissa. Todennäköisesti asian käsittää kunnolla vasta jonkin ajan päästä. Mahtavaa, ettei tarvitse enää tuskailla gradun kanssa.

Tuore maisterius on otettu huomioon studiohommissakin. Klaus ojensi minulle aamulla autossa kuohuviinipullon ja suklaata oppiarvoni johdosta. Itse puolestani olen pyrkinyt käyttämään tänään mahdollisimman paljon sivistyssanoja. Heikki myös huomautti, ettei röyhtäileminen ole enää arvolleni sopivaa.

Tänään olemme työstäneet Mansikkakausi-nimistä biisiä, josta on tulossa mahtava teos. Olen kehitellyt biisiin tänään kaikenlaisia siistejä kosketinjuttuja. Soitin myös synasoolon, joka on tähän mennessä levyn toinen. Mainiota meininkiä. Korgin MS-10 analogisyna oli soolosoittimena. Sen verran juhlavaa soundia saa tuosta aikaiseksi, että olen alkanut haaveilla vastaavanlaisen soittimen hankkimisesta.

Minun laskujeni mukaan olemme tähän mennessä työstäneet seitsemää biisiä, joista kaikissa on jo Klausin lead-laulut. Kosketinjututkin taitavat noissa seitsemässä raidassa olla yhtä biisiä lukuun ottamatta kohtalaisen passelisti kasassa. Voiton puolelle näyttäisi siis levytysurakka jo kallistuneen, mikä on sinänsä aika jännittävää. Tekemistä toki on vielä, mutta aika mukavasti tämä näyttäisi pääpiirteittäin etenevän.

-Wilhelm

Jänniä aikoja

23.06.2008 (Levypäiväkirjat, Salamasiskot, salamaveljet)

Juu, kylläpäs ihan jänskättää Klausia tämän tulevan levyn vastaanotto. Niin hyvältä se noista studion ämyreistä kuulostaa. Soundit ovat valovuosia edellä aikaisempia. Basarit pörtsähtelevät miellyttävästi ja tuntuvat koko kropassa. Hyvä Heikki.

Ja tänään työstämämme On/Off -nimellä kulkeva biisi sai minut vallan liikuttumaan.

Puolet biiseistä alkavat olla ihan hyvin mallillaan ja huomenna ois tarkotus rykäistä pohjia uusiin biiseihin. On muuten tuo Wilhelm melkoisen paljon työllistetympi mies studiossa kuin minä. Tyyppi tykittää syntikat nauhalle, sit mie laulan vähän aikaa ja sit se laulaa taustoja. Aika paljon siis istuskelen mukavassa tuolissa ja kommentoin kuulemaani. Tärkeää hommaa, ja suurimmalta osin erittäin kivaa. Eiväthän nuo visiot mene aina yksiin ja sitten tulee vääntöä. Mutta niin sen kai täytyy mennä, kun tehdään yhdessä taidetta.

Ovat muuten nämä tämän levyn biisit jo lähtökohtaisesti saaneet minut enemmän innostumaan kuin aikaisemmat. Erittäin energistä matskua, jonka läpi kulkee punainen lanka. Tulipunainen, roihuava lanka. Ne kun yhdistetään loistavaan sointiin, ei voi olla tulossa muuta kuin uramme paras levy.

-Klaus

Jess

19.06.2008 (Levypäiväkirjat, Salamasiskot, salamaveljet)

No niin. Nyt on sitten nettisingle julkaistu ja ensimmäinen maistiainen tulevalta levyltä ihmisten kuunneltavana ja arvioitavana. Jännittävää ja samalla myös mukavaa. Niinivaara Expressiä tehdessä iski useaan otteeseen sellainen olo, etteivät biisit meinaa valmistua koskaan. Nyt sellaista ei ole ollut. Hommat ovat edenneet luontevasti ja jouhevasti, mutta samalla jälki tuntuu aiempaa paremmalta, vaikka ajallisesti ollaan selvitty jokseenkin vähemmällä. Hyvä hyvä.

Tällä viikolla ollaan työskennelty tiistaista asti Klausin ja Heikin kanssa. Hyvin ovat hommat edenneet. Huomenna vielä jatketaan, voisikin ehkä mennä nukkumaan tässä vaiheessa niin jaksaa nousta yhdeksäksi.

-Wilhelm

Nettisingle, studioblogi, paitoja Salama-shopin valikoimiin ja paljon muuta uutta!

(Uutiset)

Alkaneen rakkauden kesän kunniaksi Klaus Thunder & Ukkosmaine julkaisee nettisinglen! Turpa kiinni, Mozart! -biisi on ladattavissa ilmaiseksi täällä.

Nettisingle on esimakua Klaus Thunder & Ukkosmaineen tulevalta kolmosalbumilta, jonka julkaisu ajoittuu loppuvuoden puolelle. Levyn äänitysten etenemistä voi seurata toukokuun lopussa avatusta studioblogista, joka löytyy osoitteesta ukkosmaine.blogspot.com

Salama-shopin valikoimiin on lisätty nyt t-paitoja. Saatavilla on sekä normaaleja miesten paitoja, että kapeampaa slimfit-mallia. Paitoja on myynnissä myös Ukkosmaineen keikoilla. Valitettavasti ladyfit-paidat ovat toistaiseksi loppu.

Klaus ja Wilhelm vierailivat K5-kanavan Kokkaa & Soppaa -ohjelmassa laittamassa kasvisruokaa ja juttelemassa niitä näitä. Lähetyksen voi katsoa kanavan netti-tv:n välityksellä täältä. Netistä löytyy myös joitain kuvia taannoisilta keikoilta: Vesa Härkösen Senaatintorilta ottamia kuvia voi ihailla täällä, Teppo Moilasen Telakka-otoksia löytyy puolestaan täältä.

Klaus Thunder & Ukkosmaine toivottaa kaikille onnellista rakkauden kesän 2008 jatkoa ja turvallista juhannusta! Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne!

Muutamia kuvia

08.06.2008 (Levypäiväkirjat, Salamasiskot, salamaveljet)

Huh. Niin kiirus on ollut äänitys- ja muissakin hommissa, ettei ole ehtinyt kirjoittamaan. Hyvin on levynteko joka tapauksessa edistynyt. Ekan kolmipäiväisen session aikana ehdittiin viimeistelemään tuleva nettijulkaisu sekä aloittamaan pari muuta biisiä. Tällä viikolla tehtiin myös kolmipäiväinen työviikko, viimeinen päivä oli siis tämä keskiviikko.

Tämän hetkisenä saldona on kaksi biisiä, jotka ovat osuuksien puolesta käytännössä valmiit, ja kaksi soitto-osuuksien puolesta suht valmista biisiä ilman lauluja.

Tällä viikolla olemme tehneet hommia kaksin Heikin kanssa, Klaus on Helsingissä ja tulee ensi viikolla kehiin. Mukavasti ovat hommat edenneet yksissä tuumin. Pääsin soittamaan tällä viikolla muutamia juttuja studiolta löytyvällä Korgin analogisynalla - muun muassa erääseen biisiin tulevan kosketinsoitinsoolon. Mahtavaa oli väännellä säätöjä täysin fiilispohjalta. Laitetta soitettiin myös Heikin vääntelemän Rolandin Space Echon läpi. Hyviä suhinoita tuli nauhalle. Kosketinosuuksissa on käytetty muutenkin aika laajahkoa laitteistoa, pitänee tehdä jossain vaiheessa kamalistausta tänne.

Äänityshommiin palataan ensi viikolla, nyt on siirryttävä valmistautumaan perjantain Senaatintorin keikkaan. Tässä kuitenkin fiilisteltäväksi muutama kuva ensimmäiseltä äänitysviikolta. Tuolloin sessioissamme käväisi jo levyn ensimmäinen vieraileva artistikin: ystävämme Miihkali soitti erääseen biisiin nerokasta synakitaraansa.

Kuvia (kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi):


Vieraileva taiteilija synakitaransa kera.

"Soita silleen niinku siulla ois tukka sliipattu taaksepäin ja ylimmät paidannapit auki!" "Välimerellisemmin!" (Muun muassa näin ohjeistettiin vierailevaa artistiamme).

Näkymä Wilhelmin työpisteeltä.

Säätöä.

Klaus liekehtii aloittaessaan lauluosuuksien tekemisen.

Yleisnäkymä tarkkaamon puolelta.

-Wilhelm