Salamablogi

Rokka rokka

23.07.2008 (Levypäiväkirjat, Salamasiskot, salamaveljet)

Päivä alkaa olla kohta pulkassa ja Kuopioon lähtö edessä. Hyvä päivä on ollut tänäänkin. Soittelin aamulla suurin piirtein kaikki kosketinosuudet Pussailumetsä-nimiseen biisiin. Yllättäviä käänteitä sisältävä biisi on saanut meidät suorastaan intomieliseksi. Olen kaivannut esille toinen toistaan hölmömpiä soundeja, joita biisi tuntui huutavan osakseen. Oikein mainio ralli on tulossa.

Klaus lauloi juuri Pussailumetsän purkkiin. Nyt ehkä vielä jotain kosketinjuttuja johonkin toiseen biisiin ja sitten keikalle. Tämänviikkoinen oli tässä, palataan asiaan taas myöhemmin.

-Wilhelm

Yamahaaaaaa!

22.07.2008 (Levypäiväkirjat, Salamasiskot, salamaveljet)

Hommissa jälleen. Yllättävän virkeä olo, vaikka palasinkin eilen illalla Joensuuhun neljä päivää kestäneeltä reissulta ja tänään aloitimme työt jo aamusta.

Pätkissähän tätä levyä tulee tehtyä, mutta se on käytännön sanelema pakko. Nyt tehdään äänityksiä tämä sekä huominen päivä. Huomenna lähdemme Klausin kanssa suoraan studiolta keikalle Kuopioon.

Aika mukava olo. Tänään on nauhoitettu pohjia kolmeen biisiin, joista Klaus lauloi jo toisen ja laulaa parhaillaan toista. Yhdentoista biisin nipusta on siis enää yksi, jolle ei ole vielä tehty yhtään mitään. Tilanne on siis oikeastaan aika hyvä.

Eilen katselin läpi tulevan levyn promokuvia, joita otettiin Palsan Tomin kanssa Ilosaarirockin aikana. Varsin mainiolta vaikuttivat, ja valinnanvaraakin on kun kuvia on yhteensä kolmisensataa. Levyn kansi sekä nimi-idea on ollut myös selvillä jo jonkun aikaa. Puhuimme kesäkuun alussa Oulun keikkareissulla Klausin kanssa levystä, ja kansi sekä nimi ikään kuin tulivat itsestään.

Jeps, nyt taidan ottaa vielä kupin kahvia ja lähteä ajelemaan Kiteelle, jossa on keikka toisen bändin kanssa muutaman tunnin päästä. Kyllä tästä hyvä levy tulee.

-Wilhelm

Musiikkivideo netissä!

10.07.2008 (Uutiset)

Klaus Thunder & Ukkosmaineen ensimmäinen musiikkivideo on valmis ja katsottavissa YouTubessa klikkaamalla tästä. Vastikään nettisinkkuna julkaistun Turpa kiinni, Mozart! -biisin musiikkivideon materiaali on taltioitu kevään keikoilla Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Helsingissä ja Joensuussa. Klaus Thunder & Ukkosmaine toivottaa ystävilleen helteisiä ja ihania hetkiä rakkauden kesän 2008 tiimellyksessä!

Rokkiviikon äänityspäivä

08.07.2008 (Levypäiväkirjat, Salamasiskot, salamaveljet)

Tänään oli tämän viikon ainoa äänityspäivä. Tulevan viikon Ilosaarirock aiheuttaa perinteisesti sen, että kaikilla on vähän kaikenlaista kiirusta. Jännältä tuntuu itse asiassa, että Ilosaarirock on jo nyt. Kesä on mennyt supervauhdilla.

Joka tapauksessa, tänään tapahtui nerokkaita asioita. Työstimme Sydän-työnimeä tottelevaa biisiä. Soitin biisin aamulla Rolandin Junoa (en muista mallia), joka oli pystytetty studion nurkkaan jo valmiiksi jotain toista äänitysproggista varten. Lähestyin instrumenttia perinteisellä logiikalla. Eli ei siis juuri mitään haju siitä, että mitä mistäkin säätimestä tapahtuu, mutta aikansa kun vääntelee, niin löytyy nerokkaita juttuja. Soittimesta tulikin kertsiin vähän nintendomaista pulputusta, ja väliriffeihin saatiin soitettua myös hyvillä soundeilla.

Käytyämme syömässä satuin vilkaisemaan studion varastotilan puolelle. Ensimmäinen laatikko joka silmiini sattui sisälsi sekä tällaisen että tällaisen. Olin liekeissä, ja sain kuin sainkin soitettua tuolla noin 20 cm:n levyisellä Casiolla biisiin pari juttua. Soittimessahan on tosiaan siis kosketinominaisuuden lisäksi myös laskukone, lienee hyödyllinen laite keikkaliksoja laskeskellessa:) Stylophone todettiin ainakin käsitteillä olevaan biisiin vähän liian rajuksi, mutta pakko sitä on jonnekin saada soitettua, on sen verran nerokas laite kyseessä.

Ensi viikolla jatketaan hommia, nyt valmistautumaan Ilosaarirockiin. Nähdään Sulo-klubilla perjantaina!

-Wilhelm