Salamablogi

Vuoden viimeinen keikka ja haastattelu

29.12.2009 (Uutiset)

Huomenna 30.12. Klaus Thunder & Ukkosmaine soittaa vuoden (sekä vuosikymmenen!) viimeisen keikkansa Joensuun Kerubin kuppilassa. Ensi vuoden tammikuun lopussa ovensa sulkeva Kerubin kuppila on ollut Ukkosmaineen kirjoissa olennainen keikkapaikka bändin alkuajoista lähtien: siellä on soitettu muun muassa lähes kaikki yhtyeen levyjen julkistamiskeikat.

Wilhelm kertoo Karjalaisen Rokit-sivun haastattelussa Kerubin kuppilan keikan lisäksi Euroviisujen alkukarsintoihin osallistumisesta, Saksan reissusta ja tulevan vuoden suunnitelmista. Voit lukea jutun täältä.

Klaus Thunder & Ukkosmaine kiittää ystäviään kuluneesta vuodesta, ja toivottaa rakkautta ja onnea vuoteen 2010!

24. luukku: Rauhallista joulua!

24.12.2009 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Se on jouluaatto nyt! On aika aukaista Ukkosmaineen joulukalenterin viimeinen luukku, ja sieltä paljastuukin tänään digitaalinen joulukortti yhtyeeltä. Sen myötä toivotamme teille, hyvät kuuntelijamme, rauhallista ja lämmintä joulunaikaa.

Ukkosmaineen vuoden 2009 aktiviteetit jatkuvat vielä hetken ajan, sillä ensi viikolla soitetaan vuoden viimeinen keikka, jonka myötä hyvästellään tammikuun lopulla ovensa sulkeva Kerubin kuppila. Tervetuloa siis paikalle kaikki, jotka olette Joensuussa keskiviikkona 30.12.

Loppukaneetiksi en malta olla kertomatta, että kuulin muutama päivä sitten toisen yhtyeeni rumpalin isän duon esittäneen taannoin pikkujoulukeikallaan Petteri Punakuonosta yllättävän käänteen sisältävää versiota. Sanat olivat menneet kuta kuinkin näin: “Aattoilta pitkä on / taival valoton / Petteri vois nöpö-nöpö-nöpö-nöpö-nöpö-nöpö-nöpö-nöpö-nenä-nenä-nenässään / valon tuoda pimeään”.

Hauskaa joulua!

-Wilhelm

joulu24.jpg

23. luukku: Salama-asu

23.12.2009 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Catsuit-malliset esiintymisasut ovat yksi perversioni. Pitäväthän niitä myös monet laulajaidolini, kuten Ola Salo, Justin Hawkins ja Freddie Mercury. Catsuitit eri kuoseilla saavat minut innostumaan. Lemppareitani ovat ainakin Ola Salon skottiruutuinen versio sekä Freddie Mercuryn peilipallokuosi.

Catsuitin perusidea on siis kroppaa myötäilevä kokopuku, jonka kaula-aukko on leikattu hyvin alas, navan alapuolelle asti. Siinä näkyvät varsinkin selässä erilaiset kuviot näyttävästi, sekä kaulusta voi koristella mielensä ja fiiliksensä mukaan.

Ukkosmaineeseen sopii tietenkin tämä upea kiiltävä salama-asu, jonka taitava suunnittelija Elli Maanpää minulle teki. Häneltä hankin jatkossa varmasti lisää näitä, sitä mukaa kun keksin innostavia kuosi-ideoita. Ideoita muuten otetaan vastaan, käy kirjoittamassa vieraskirjaan!

-Klaus

joulu23b.jpg
joulu23a.jpg

22. luukku: Alanko katutähdeksi

22.12.2009 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tämä hyvin ikimuistoinen kuva löytyy Popkatu-tapahtuman sivuilta. Saamme selittää tästä keikasta ainakin joka toisessa haastattelussa, koska voidaan sanoa että tämän vedon myötä yhtyeemme nousi uudelle tasolle. Kyseessä on keikka vuoden 2004 Alanko katutähdeksi? -kisassa, jonka yleisöäänestysosion voitimme. Palkintona oli alue-esiintyminen samalla viikolla pidettävässä Ilosaarirockissa.

Pidimme tuohon aikaan keikoilla rinnassamme hienoja salamoita. Minun lavaliikehdintäni on kuitenkin sen verran hektistä, ettei salama pysynyt paikallaan paria biisiä pidempään. Tässäkin kuvassa se repsottaa sympaattisesti. Lavaliikehdintä myös muistaakseni vielä tuohon aikaan johti erittäin holtittomiin laulusuorituksiin. Nykyisin ne ovat ehkä onneksi hieman parantuneet meiningistä tinkimättä.

Kuvasta voi bongata myös ystävämme Sebastian Leinon esittelemässä tuon kesän hienoa viiksilookiaan.

-Klaus

joulu22.jpg

21. luukku: Kuuntelijan puhevuoro

21.12.2009 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tämänpäiväisessä joulukalenteriluukussa puheenvuoron saa kuuntelijamme, joka lähetti alla olevan tarinan ja kuvan:

“Minulla ja ystävälläni on syntymäpäivät peräkkäisinä päivinä, ja viime keväänä päätimme juhlistaa niitä tuplasynttäreilllä. Täytimme yhdessä 37 vuotta. Toisen ystäväni kanssa päätimme sitten leipoa yllätyksenä kakun. Gluteenittomat kääretorttupohjat muokkautuivat käsissämme salaman muotoon, mikä asiaankuuluvasti päällystettiin vaaleanpunaisella marsipaanilla (mausta sen verran, että seuraavana aamuna sitä melkein teki jo mieli syödä). Uskon, että tämä oli, jos nyt ei Suomen niin ainakin Joensuun ensimmäinen salamakakku.”

joulu21.jpg

18.-20. luukku: Tunnelmia edellispäivien keikoilta

20.12.2009 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tänä päivänä Ukkosmaineen joulukalenterissa aukeaa kolme luukkua kerralla. Viime päivät menivät keikkareissulla, ja missään vaiheessa ei ollut oikein tilaisuutta päästä nettiin. Mutta onni onnettomuudessa, nyt saa aukaista kolme luukkua kerralla!

Kolmen luukun kunniaksi joulukalenterissa on tänään katseltavana useampikin kuva. Nämä kuvat ovat siis viime torstain ja perjantain keikoilta, jolloin soitimme Lahden Torvessa ja Jyväskylän Redneckissä. Oikein mainioita olivat molemmat keikat, kirjoittelen myöhemmin keikkapäiväkirjaan raporttia. Rauhaisaa sunnuntaita kaikille!

-Wilhelm

joulu20b.jpg
Lahden keikan biisilista. Kuten useista uusista otsikoista (työnimiä vielä) voi päätellä, uusia biisejä on annosteltu viime keikkasetteihin reippaalla kädellä.
joulu20c.jpg
Isäni lahjoitti taannoin tarran kosketinsoittimeen kiinnitettäväksi. Jospa tämä varoitus pitäisi jatkossa ei-toivotut henkilöt poissa lavalta.
joulu20d.jpg
Redneckin lava soundcheckin jälkeen.
joulu20e.jpg
Omenahotelli toivottaa yhtyeen tervetulleeksi.

17. luukku: Matkamusiikkia

17.12.2009 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Kuluvan vuoden viimeinen keikkareissu starttaa hetken päästä, tänä iltana siis soitamme Lahdessa ja huomenna Jyväskylässä.

Matkamusiikin valitseminen on tärkeä osa reissua. Esiteltäköön tämänpäiväisessä joulukalenteriluukussa siis tulevan matkan levyvalikoima. Uskallan myös suositella kaikkia näitä (paitsi tuota vielä julkaisematonta levyä) joululahjavinkeiksi:

Matti Johannes Koivu: Kovat piipussa
Death: The Sound of Perseverance
Tom Waits: Blood Money
Slayer: World Painted Blood
The Beatles: Revolver
Bod Dylan: Planet Waves
Alamaailman vasarat: Huuro Kolkko

+ lisäksi Eläin-yhtyeen tulevan levyn seitsemän biisin välimiksaukset

-Wilhelm

joulu17.jpg

16. luukku: Nyt meni hermot

16.12.2009 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tämä joulukalenteriluukku ei nyt varsinaisesti liity yhtyeeseemme, eikä oikein jouluunkaan, mutta nähkäämme tämä vaikka varoittavana esimerkkinä siitä ettei mahdollisesta joulustressistä huolimatta kannata menettää hermojaan.

Viime yönä heräsin aamuyöstä (kello oli noin neljän maita) alakerran asunnosta kantautuvaan erittäin kovaääniseen kiroiluun. Vielä puoliksi nukuksissa en oikein tajunnut mitä tapahtuu, mutta naapuri vaikutti olevan hyvin kiihtyneessä mielentilassa. Hetken päästä kiroilun ja huutamisen lisäksi alkoi kuulua ääniä, jotka kuulostivat siltä kuin seinää tai lattiaa hakattaisiin jollain.

Olin jo unohtanut koko yöllisen episodin, kunnes lähdin aamupäivästä käymään ulkona. Jalkakäytävällä ikkunoiden alla oli melko ilmeiseltä vaikuttava selitys naapurin yölliseen kiukunpuuskaan. Lienevätkö nuo jäänteet sitten sen syy vai seuraus, mene ja tiedä.

Naapurin joululahjatoive on joka tapauksessa varmaan aika selkeä.

-Wilhelm

joulu16.jpg

15. luukku: Heijastin

15.12.2009 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Sain taannoin synttärilahjaksi kaveriltani astetta verran hienomman heijastimen. Samalla tajusin, että olen jo muutaman syksyn ajan kuljeskellut ilman heijastinta (se edellinen oli kitaranmuotoinen).

Koska vaaleanpunaisen huopakankaan päälle ommeltu salamaheijastin oli niin sympaattisen hieno, niin houkuttelin kaverini tekemään näitä muutaman lisää kuuntelijoidemme iloksi ja turvaksi pimeyden keskelle. Näitä on nyt sitten pieni erä kaupan jo tämän viikonlopun keikoilla: sataprosenttisesti kotimaista käsityötä!

-Wilhelm

heijastin.jpg

14. luukku: Ilmoittelua

14.12.2009 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Annetaanpa tämän päivän joulukalenterin luukussa hieman mallia yhtyeemme keskinäisestä kommunikoinnista. Koska olemme jo useiden vuosien ajan asuneet eri kaupungeissa, on sähköposti tärkeä yhteydenpidon (muun muassa biisiaihioiden ja sen sellaisen lähettämisen) suhteen.

Miten siis ilmoitetaan bändikaverille siitä, kun on hankkinut uuden soittimen? Otetaan tietenkin digikameran itselaukaisimella itsestä mahtaileva kuva soittimen kanssa ja laitetaan se sähköpostiin!

Ja kuvahan on siis peräisin kesältä 2006, jolloin hankin tuon kuvassa olevan Yamaha SHS-10 -kosketinsoittimen.

-Wilhelm

SHS.jpg