Salamablogi

Uusi levy kaupoissa tänään!

28.04.2010 (Uutiset)

Ukkosmaineen neljäs studioalbumi Oletteko te tosissanne? julkaistaan tänään! Levyä löytyy hyvinvarustelluista levykaupoista ympäri maan. Voit myös tilata levyn Levykauppa X:n kautta tai ostaa levyn digitaalisena latauksena iTunesista.

Kevään keikat alkavat tänään Turusta, jossa yhtye esiintyy Levykauppa X:ssä kello 16:30. Varsinainen levynjulkaisukeikka soitetaan huomenna Semifinalissa. Tsekkaa kaikki tähän mennessä varmistuneet keikat keikkakalenterista.

Salama-shopissa on nyt tilattavissa uutta paitamallia, jossa rintapainatuksena on hieno kosketinsoitinsydän. Uusia Ukkosmaine-paitoja on luonnollisestikin myynnissä myös keikoilla.

Ukkosmaine toivottaa ystävilleen aurinkoista ja rakkaudentäyteistä kevättä! Nähdään keikoilla!

Ennakkotunnelmia

18.04.2010 (Levypäiväkirjat, Oletteko te tosissanne?)

Enää vajaat kaksi viikkoa levynjulkaisuun ja vuoden ensimmäisiin keikkoihin! Kevät tekee tuloaan, ja etukäteisinnostus on Ukkosmaine-leirissä melkoinen. Ajattelin blogikirjoituksen myötä jakaa vähän ennakkotunnelmia.

Valmiit levyt tulivat painosta tällä viikolla, mikä oli itselleni suuri helpotuksen aihe. Vaikka tiesi että kaikki levypainoon lähetetyt aineistot ovat kunnossa, niin silti huomasi jännittävänsä että jospa sittenkin jokin menee vikaan… Sovittua toimitusaikaa edeltävänä yönä näin painajaisen, jossa kansien värit olivat aivan päin prinkkalaa ja lisäksi kannet oli taiteltu koteloon väkivaltaisesti niin että paperit oli ruttaantuneet. Onneksi se oli tosiaan vain unta, sillä kannet näyttävät juuri siltä kuin pitääkin! Komeat kannet, jotka kuvaavat loistavasti sekä levyn nimeä että sitä miltä levy kuulostaa. Suurkiitos kansien suhteen työpanoksesta Ellille, Tomille ja Matille.

Aika hienoa olla nyt tässä vaiheessa. On kulunut melko tarkalleen kahdeksan kuukautta siitä, kun istuin Klausin työhuoneen sohvalla kosketinsoitin sylissä ja improvisoin riffin, jonka ympärille syntyi samalla viikolla levyn ensisingle Play. Tuo hetki oli samalla konkreettinen ensisykäys uuden levyn työstämiselle. Sen jälkeen levyn tekeminen on ollut kummallekin selkeä päätavoite. Syksystä lähtien on tapahtunut paljon: sähköpostitse puolin ja toisin läheteltyjä demoja, sovitustreenejä, biisien demoäänityksiä kahdestaan, lisää sovitustreenejä, sanoitusten hiomista, uusien biisien testiajoa keikoilla, levykokonaisuuden hahmottamista, spekulointia milloin mistäkin asiasta, julkaisupäivämäärän suunnittelua, keikkamyyjän kanssa koordinointia, videokäsikirjoituksen hieromista, tanssitreenejä, kannen suunnittelua, ajoittaista stressiä sadoista käsissä pidettävistä langoista. Ja aika paljon tekemisen iloa, naurua ja ystävyyttä.

Olen useampaankin otteeseen ennakoinut näissä blogeissa tulevasta levystä muodostuvan tähänastisistamme parhaan, ja seison tuon mielipiteen takana edelleen. Tuleva levy on juuri sitä mihin me molemmat pyrimme. Sen sisältämät ääripäät ovat melkoisen kaukana toisistaan, ja samalla se on kuitenkin eheä kokonaisuus, jonka pohjavire on valoisa.

Tämän levyn kohdalla minun ja Klausin visiot tuntuvat kohdanneet paremmin kuin koskaan ennen. Sen pohjalla on se, että olemme pyrkineet alusta lähtien suunnittelemaan ja miettimään kaiken mahdollisimman hyvin etukäteen. Edellisten levyjen tekoprosesseista on opittu paljon ja osattu olla toistamatta sellaisia juttuja, jotka aiheuttivat turhaa skismaa ja stressiä. Epäsuomalaiseen tapaan olemme puhuneet keskenämme läpi monia asioita, jotka ovat hiertäneet jompaa kumpaa ja samalla alkaneet tajuta toisiamme paremmin monissa asioissa. Se taas on aiheuttanut hyvän tekemisen meiningin ja tunteen siitä että vedämme samaa köyttä.

Kuvastava tapaus samalla aaltopituudella liikkumisesta on hetki helmikuulta. Pidimme Helsingissä palaveria kansi- ja pukutaiteilijamme Ellin kanssa ja loppuvaiheessa palaveria totesimme Klausin kanssa että levylle pitäisikin piakkoin keksiä nimi. Klaus ja Elli poistuivat pihalle odottelemaan, kun minä poikkesin vielä wc:ssä. Siellä asioidessani mieleen juolahti erään biisin avausrivinä oleva ”Oletteko te tosissanne?”. Pihalle astuessani ilmoitin riemukkaasti keksintöni Klausille ja Ellille, jotka katsoivat takaisin hämmentyneenä. ”Siis kuulitko oven läpi mitä puhuttiin?”, kysyi Klaus. Ilmeni että Klaus oli saanut juuri saman idean ja esitellyt sen Ellille. Vastaavanlaisia hetkiä oli levynteon aikana useita.

On sinällään hauskaa, että yhtenevistä visioista huolimatta levy ei haiskahda himpunkaan vertaa kompromisseille. Päinvastoin. Kuuntelin juuri levyn läpi tehdessäni kävelylenkin, ja mietin että päällimmäisenä mieleen nouseva sana läpi levyn on ”rohkeus”. Olemme molemmat uskaltaneet ottaa biiseissä esille aiheita, joista ei välttämättä aiemmin olisi edes osannut kuvitella tekevänsä biisiä. Samalla on ollut rohkeutta luottaa siihen, että jos joku kuulostaa ja tuntuu itsestä hyvältä, niin se jätetään levylle. Ja toisaalta rohkeutta siinä, että levyltä jätettiin pois useampikin biisi joka oli meidän molempien mielestä hyvä, muttei tuntunut sopivan kokonaisuuteen.

Jospa tämä riittäisi levyyn liittyen toistaiseksi. Yritän olla selittämättä liikaa omia näkemyksiäni levystä, koska tahdon että muodostatte omat mielipiteenne ilman suurempia ennakko-odotuksia jotka ohjaisivat jotenkin kuuntelua. Samasta syystä päätin jättää tällä kertaa kirjoittamatta aiemmista levyistä kirjoittamani biisikohtaiset spekulaatiot. Kirjoitan ne ehkä myöhemmin, sitten kun levy on ehtinyt olla jo hyvän aikaa julkaistuna.

Muista kuulumisista sen verran, että olen levyn valmistumisen jälkeen viettänyt omaa aikaani melko tehokkaasti treenikämpällä joen varressa hieroen ja treenaten uusien biisien keikkasovituksia sekä pohtien tulevan kosketinsoitinkioskini koostumusta. Nyt alkaa vaikuttaa hyvältä, luulen että tämänhetkinen setup on oikein hyvä tuleville keikoille. Paljon on taas muistettavaa ja roudattavaa keikoille, mutta sekin on oikeastaan kivaa. Pian neljän kuukauden mittainen keikkatauko takana, tulevia keikkoja odottaa jo aikamoisen innokkaasti!

Huomenissa Klaus saapuu, ja treenaamme tulevan viikon kahdestaan Joensuussa. Viikonlopulla siirrymme Helsinkiin, jossa on luvassa vielä viimeisiä treenejä, ja keskiviikkona onkin sitten levynjulkaisu sekä ensimmäinen kevään levykauppakeikoista Turun Levykauppa X:ssä. Ja torstaina varsinainen levynjulkkarikeikka illalla Semifinalissa. Jännittää jo nyt ihan hulluna, ja samalla ei malttaisi millään odottaa.

Kaipa tämän blogin loppuun pitää nostaa esiin vielä eräs ajanhengen mukainen asia sen isommin siitä vaahtoamatta (uskon kyllä suurimman osan blogimme lukijoista tämän tiedostavan muutenkin). Eli: jos tykkäätte bändistä ja levystä, niin ostakaa levy levykaupasta tai keikoiltamme, tai vaihtoehtoisesti digilatauksena joltain valtuutetulta myyjältä (esim. iTunes). Levyhän on aiempien levyjemme tapaan omasta päätöksestämme hinnaltaan normaalihintaista cd:tä edullisempi.

Kuten varmasti tiedätte, levymme julkaistaan oman Juki Records -levy-yhtiömme kautta. Olemme alusta asti halunneet pitää langat omissa käsissämme sekä taiteellisissa että käytännöllisissä asioissa ja samalla tuo vapaus tarkoittaa sitä, että levyjen äänitys- ja painatuskulut sekä muut vastaavat ovat omalla vastuullamme. Tämän julkaisutoiminnan jatkuvuus on ihan sen varassa, ostetaanko levyjä niin paljon että saamme katettua niistä aiheutuvat kulut. Laittomat nettilataukset eivät tätä jatkuvuutta tue.

Siinäpä kaikki sen asian osalta. Mahtavaa kevään odotusta kaikille, ja nähdään pian keikoilla!

-Wilhelm

Uusi levy ilmestyy 28. huhtikuuta! Katso musiikkivideo!

07.04.2010 (Uutiset)

Ukkosmaineen neljäs studioalbumi Oletteko te tosissanne? ilmestyy keskiviikkona 28.4.! Levyn kansikuva, biisien nimet ja muut tiedot löytyvät Musiikki-sivulta. Tähän mennessä varmistuneet kevään ja kesän keikat puolestaan löytyvät Keikkakalenterista. Levyn voi tilata itselleen julkaisupäiväksi kotiin kannettuna Levykauppa X:stä.

Levyn toisena ennakkomaistiaisena kuultava Pyyhe kenttään…not! -single on toimitettu radioihin, kappale on myös kuunneltavissa yhtyeen MySpace-sivuilla. Kappaleesta kuvattu musiikkivideo on katsottavissa alla! Yhtye toivottaa parhautta kevääseen, nähdään keikoilla!