Salamablogi

Ukkosmaineelta uusi single ja huhtikuussa albumillinen levyttämättömiä lauluja!

21.03.2011 (Uutiset)

Ukkosmaine julkaisee 20.4. levyn nimeltään JNS Beat - levyttämättömiä lauluja 2004-2010! Kuten nimestä saattaa päätellä, levy sisältää aiemmin julkaisemattomia kappaleita jotka ovat olleet tarjolla Ukkosmaineen aiemmille albumeille, mutta eivät ole syystä tai toisesta sopineet kulloiseenkin levykokonaisuuteen. Tulevan levyn kappaleet ovat tuoreita äänityksiä, levy on äänitetty loppuvuonna 2010 sekä alkuvuonna 2011. Lisää tulevasta levystä ja sen äänityksistä Salama-blogissa.

Ensimmäinen singlejulkaisu tulevalta levyltä on nimeltään Rukiinen pähkinäjogurtti, ja se on kuunneltavissa Musiikki-sivulla. Kyseinen kappale on tehty alkuvuodesta 2008 ja se oli tarjolla tuolloin tehdylle Salamasiskot, salamaveljet -levylle. Single on toimitettu radioihin, ja sitä voi ja saa toivoa soitettavaksi!

Tulevan levyn myötä Ukkosmaine lähtee kevään mittaan keikoille. Tähän mennessä varmistuneet keikat ovat katsottavissa Keikat-sivulla, ja osaan niistä voi jo ostaa ennakkolippujakin. Jos kotipaikkakuntasi puuttuu keikkalistalta ja haluaisit nähdä meidät, niin on suositeltavaa laittaa toiveita paikallisille keikkapaikoille ja -järjestäjille!

Ukkosmaine toivottaa valoisaa ja rakkaudentäyteistä kevättä!

Alkuvuoden kuulumisia

15.03.2011 (Uutiset)

Ukkosmaine on viettänyt alkuvuoden äänitysten parissa: lue lisää Salama-blogista!

Alkukevään kuulumisia

(Sekalaista)

Moikka ja valoisaa kevään odotusta koko yhtyeen puolesta! Tähän väliin kerrottakoon hieman yhtyeen alkuvuoden puuhista, joiden ensimmäisistä lopputuloksista pääsette nauttimaan vajaan viikon päästä.

Ukkosmaineen alkuvuosihan on nimittäin vierähtänyt äänityshommien parissa. Kädet ovat olleet niin täynnä puuhaa, että asiasta ei ei ole aiemmin kotisivuilla raportoitu. Nyt tilanne on kuitenkin se, että hommat alkavat piakkoin olemaan valmiina joten on korkea aika valaista teille mitä olemme puuhanneet.

Kuten ehkä jotkut ovat saattaneet aiempien studiopäiväkirjojemme rivien välistä lukea, on käytännössä kaikilta levyiltämme jäänyt yli kappaleita, jotka eivät syystä tai toisesta ole mahtuneet kulloinkin tekeillä olevaan levykokonaisuuteen. Vuosien mittaan ylijääneitä kappaleita on kertynyt melkoinen määrä, joukossa useita meidän molempien mielestä mainioita teoksia. Kyseisiä kappaleita ei ole koskaan viety demoäänityksiä pidemmälle, vaikkakin useita niistä on aikanaan soitettu keikoilla paljonkin.

Jo edellistä levyä työstäessä kypsyi ajatus: mitä jos tehtäisiin levy, johon äänitetään parhaat ylijääneet kappaleet? Uutta levyä työstäessä tekee kuitenkin aina mieli aloittaa suhteellisen puhtaalta pöydältä eikä kaivella vanhoja biisejä, joten tuntui siltä että nämä nyt äänitetyt kappaleet jäisivät muuten arkistojen uumeniin. Miellyimme molemmat ajatukseen siitä, että pelastamme ennenjulkaisemattomat kappaleet pöytälaatikon nurkista ihmisten kuultaville.

Projekti alkoi jo viime vuoden loppupuolella, mutta käytännössä suurin osa äänityksistä on tehty kuluvan vuoden tammikuusta maaliskuuhun. Tämän levyn kohdalla päädyimme ratkaisuun äänittää kaikki itse: edellisellä levyllähän teimme jo studioon mennessä paljon pohjatöitä, mutta nyt päädyimme täyteen omavaraisuuteen. Miksauksen ja masteroinnin päätimme kuitenkin jättää bändin ulkopuolisen henkilön käsiin.

Suurin osa äänityksistä on tehty Helsingin Kumpulassa sijaitsevassa 20 neliön yksiössä, jonka kaverimme antoi ystävällisesti käyttöömme. Kuten alla olevista parista kuvasta huomaatte, päädyimme pitämään kalustamattoman studiomme olosuhteet askeettisina.

On ollut hauskaa palata vanhojen kappaleiden pariin ja lähestyä niitä sillä tietämyksellä ja osaamisella jonka hallitsee nyt: kappaleita tulee lähestyttyä ikään kuin uudesta kulmasta, mutta kuitenkin uskollisena alkuperäiselle visiolle.

Nyt tätä kirjoittaessani äänitykset ovat muutamiin kappaleisiin vielä tehtäviä pikkulisäyksiä lukuun ottamatta paketissa ja osa materiaalista on jo toimitettu levyn miksauksista vastaavan Hannu Hattusen käsiin. Tulevalle äänitteelle on tulossa 13 kappaletta, joten levystä tulee ihan pitkäsoiton mittainen.

Kuten tämän blogikirjoituksen alussa totesinkin, ensimmäinen maistiainen tulevalta levyltä ilmestyy kuultavaksi tasan viikon päästä jolloin julkaistaan ensimmäinen single. Kappale ilmestyy kuunneltavaksi näille sivuille ja lisäksi siitä julkaistaan radioihin toimitettava promosingle: korvat auki siis ensi maanantaina 21.3.!

Itse levy (jonka nimeä en vielä paljasta, koska arvomme vielä parin vaihtoehdon välillä) ilmestyy huhtikuun loppupuolella, ja sen myötä teemme pienimuotoisen kevätkiertueen. Keikkapäivämäärät- ja paikat julkistetaan myöskin tulevana maanantaina.

Siinä siis tämänhetkinen tiedonanto. Voikaa hyvin ja palataan asiaan viikon päästä maanantaina!

-Wilhelm

kumpula1.jpg
kumpula2.jpg