Salamablogi

24. luukku

23.12.2011 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tänään on jouluaatto! Nyt saa siis avata joulukalenterin viimeisen luukun, ja sieltä paljastuukin iso yllätys: ennen julkaisematon Ukkosmaine-kappale!

Talvikruunuprinsessa on kirjoitettu vuonna 2007. Kappale oli jossain vaiheessa tarjolla Salamasiskot, salamaveljet -levylle, mutta tippui pois jo varhaisessa vaiheessa lähinnä siksi koska levyn slovariosasto oli jo hyvällä mallilla eikä tämä tuntunut yhtä olennaiselta kokonaisuuden kannalta kuin muut.

Tämän kappaleen piti alun perin olla mukana keväällä julkaistulla, ennen julkaisemattomia vanhoja biisejä sisältäneellä JNS Beat - Levyttämättömiä lauluja 2004-2010| -levyllä, mutta se jäi pois inhimillisistä syistä: unohdimme nimittäin kaiken muun keskellä työstää kyseisen kappaleen kokonaan, vaikka se oli alustavasti mukana listassamme äänitettävistä biiseistä. Näinkin voi todistettavasti käydä. Toisaalta hyvä että kävi, koska on mukavaa tarjota tämä kappale teille nyt joululahjaksi! Ja tämä on siis aivan tuore äänitys, joka on tehty nyt joulukuun aikana.

Tämä joulukalenteriluukku on Talvikruunuprinsessan maailman ensiesitys, sillä tätä kappaletta ei ole ikinä soitettu keikoillakaan. Nauttikaa ja viettäkää rauhallinen joulu!

-Wilhelm

23. luukku

(Sekalaista, Joulukalenteri)

Tänään joulukalenterin luukussa vieraillaan hyvin erikoisella keikalla, josta jäi hirvittävän hyvä mieli sekä artisteille että uskoakseni myös yleisölle.

Viime kesän Ilosaarirockin aikana saimme viimein toteutettua idean, jonka esittelin festarin järjestäjille jo vuosia sitten: katujuna-ajelu Niinivaaralle Ukkosmaineen kanssa! Aikaisempina vuosina ideaa ei ole ehditty tai pystytty toteuttamaan, mutta tänä vuonna siihen tarjoutui hyvä tilaisuus: saimme yhdistettyä katujuna-ajelun Pop-kadun torilavan keikkaamme.

Katujuna-ajelu osoittautui varsin suosituksi, eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet tuon kolmevaunuisen ajoneuvon kyytiin. Vajaan tunnin mittaisen ajelun aikana tehtiin pysähdyksiä Niinivaaran kaupunginosan paikoissa jotka ovat olleet yhtyeemme kannalta tavalla tai toisella merkittäviä. Ajelu päättyi luonnollisestikin Niinivaaran lukiolle, jossa aikanaan Klausin kanssa toisiimme tutustuimme. Tässä videossa kuullaan lukiolla esitetty Suudelmia Suvikadulla -kappale, taltioinnista vastasi jälleen Tomi Palsa.

-Wilhelm

22. luukku

22.12.2011 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tänään joulukalenteri vie meidät Jyväskylään ja Vakiopaine-baariin. Olemme soittaneet kyseisessä paikassa vuodesta 2005 lähtien joka vuosi, ja keikat ovat olleet poikkeuksetta aivan loistavia. Vakiopaineen keikoillamme on ollut jotenkin täysin ainutlaatuinen tunnelma, se täytyy kokea oikeastaan itse paikan päällä ymmärtääkseen.

Luukusta aukeava live-video on kuvattu tämän vuoden vappuaattona. Kuvauksesta vastasi Investigative Sponge -työryhmä, kiitokset heille! Keikka oli huikean hieno, tosin loppuunmyydystä baarista tuntui loppuvan happi. Sen takia poikkesin setin viimeisenä biisinä soitetun Nöpönenän aikana baarin ulkopuolelle haukkamaan raitista ilmaa. Niinpä tällä videolla nähdään kun laulamme Klausin kanssa biisin kertosäettä ikkunan vastakkaisilla puolilla.

-Wilhelm

21. luukku

21.12.2011 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Joulukalenterin kahdeskymmenesensimmäinen luukku vie meidät noin puoli vuotta ajassa taaksepäin. Soitimme viime kesän Ilosaarirock-lauantaina keikan ympäri kaupunkia rokkiviikon aikana levittäytyvän Popkatu-tapahtuman Toripop-osiossa. Edellisestä Joensuun torilavan keikastamme olikin jo ehtinyt vierähtää viisi vuotta.

Torilavan keikka oli erittäin mainio. Vaikka keikka alkoi jo kahdeltatoista, oli paikalle kerääntynyt mukava määrä väkeä. Lisäksi aamuinen tihkusade taittui keikan aikana viimein auringonpaisteeksi. Otimme tästä tietenkin kunnian itsellemme, vaatimattomia kun olemme. Tässä luukussa kuultava Pyyhe kenttään…not! -biisi on jälleen Tomi Palsan taltioima.

-Wilhelm

20. luukku

20.12.2011 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tänään joulukalenterin luukussa palaamme viime vuoden Ilosaarirockiin! Kyseinen keikka oli kyllä yksi huikeimmista koko yhtyeen tähänastisen taipaleen varrella. Soitimme kotikaupunkimme festivaalilla lauantai-illan viimeisenä esiintyjänä, samaan aikaan kun päälavalla esiintyi Bad Religion. Ennen keikkaa jännitti, että näinköhän meidän keikkamme kiinnostaa ketään kun samaan aikaan on toisella lavalla moinen maailmanluokan bändi. Backstage-alueelta lavalle astuessa huomasi että kyllä kiinnosti, kuten tästäkin videosta huomaa.

Kaikkinensa huikea kokemus, pimenevä lämpöinen kesäilta ympärillä ja paikalla tuhatmäärin ihmisiä jotka hyppivät, tanssivat ja laulavat mukana koko keikan ajan. Tunnelma oli älyttömän lämmin ja yhteisöllinen. Kiitos vielä kerran kaikille paikalla olleille!

-Wilhelm

19. luukku

19.12.2011 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tänään joulukalenterin luukusta aukeaa vilpittömän tylsä jakso! Seuraavat, viimeiset joulukalenteriluukut tulevat nimittäin olemaan niin mahtavia että sitä ennen kannattaa ottaa pieni hengähdystauko.

Toisaalta tästä pätkästä ehkä välittyy se, miten raju meininki takahuoneessamme usein on ennen keikkaa. Meidän bändillämme riehakkuus ja energisyys keskittyy keikkahetkeen eikä sitä edeltäviin tunteihin, olen huomannut että useilla bändeillä kuvio menee toisin päin.

-Wilhelm

18. luukku

18.12.2011 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tänään joulukalenterin luukusta aukeaa varsinainen harvinaisuus: rumpucover Ukkosmaineen biisistä!

Videolla rummuttava Tuomas Heikura lähetti tämän videon yhtyeemme Facebook-sivulle tänä keväänä ja sai leukamme loksahtamaan auki: ihan Ukkosmaineen alkuajoista asti on nimittäin puhuttu siitä kuinka nerokasta olisi jos joku rumpali ottaisi haltuun kappaleissamme usein kuullun Yamaha PSR-7 -kosketinsoittimen komppeja. Näin on siis nyt todistettavasti käynyt, ja kylläpä kuulostaa nerokkaalta!

Keväällä Niinivaaran lukiosta valmistunut Tuomas soittaa rumpujen lisäksi myös kitaraa: KairariaK-bändin musiikkia voi kuunnella täällä.

Näin Tuomas kertoo itse soittovideosta:

“Kuuntelin Ukkosmainetta kerran junassa, huomasin naputtelevani käsilläni 80200-biittiä ja ajattelin että tähänhän saisi hyvän rumpusovituksen. Siitä se idea sitten tuli.
Terveisiä kaikille Niinivaaran lukiolaisille!”

-Wilhelm

17. luukku

17.12.2011 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tämän päivän luukussa poiketaan vielä Oletteko te tosissanne? -levyn äänityksiin. Kuten huomaatte, tässä äänitetään Salamaponi-biisin analogisyntetisaattoriosuuksia. Videolla kuultava pätkä tosin ei päätynyt vielä levylle, tässä vaiheessa vasta makustellaan synasoundia (jota ryyditetään äänittäjä-Heikin käsissään pitelemällä Space Echo -kaiun pedaaliversiolla) ja kosketinjuttukin on näköjään vielä hivenen työn alla.

-Wilhelm

16. luukku

16.12.2011 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tänään joulukalenterin luukusta aukeaa jälleen Tomi Palsan kuvaamaa live-materiaalia. Oletteko te tosissanne? -levyltä löytyvä Pitäiskö sunkin jo on kuulunut live-settiin melkeinpä halki koko vuoden. Tässä kappale esitetään Hämeenlinnan Suisto-klubilla, jossa oli huhtikuun puolivälissä oikein lämmintunnelmainen keikka.

-Wilhelm

15. luukku

15.12.2011 (Sekalaista, Joulukalenteri)

Tämän päivän joulukalenteriluukussa hieman live-materiaalia puolentoista vuoden takaa: videossa kuullaan Oletteko te tosissanne? -levyn avausraita Diskotanssiin, tosin valitettavasti vasta toisesta säkeistöstä alkaen.

Tuo oli mukava ja aurinkoinen kesäkuun päivä, joka oli yhtyeellemme varsin työntäyteinen: soitimme päivän aikana nimittäin yhteensä kolme keikkaa. Ensin aamupäivästä Rumba-lehden kilpailun tiimoilta espoolaispariskunnan valmistujaisjuhlissa, sen jälkeen siirryimme 30-vuotisjuhliin Helsinkiin ja sitten palasimme taas Espooseen jossa baarikeikka alkoi keskiyöllä. Hauskaa oli, vaikka tuolla yön keikalla ei ihan hirvittävän suuri väentungos ollutkaan. Videolta muuten voitte bongata Pyyhe kenttään…not! -videomme tanssikoreografian tehneen Hilpan laulamassa biisiä mukana:)

-Wilhelm