Salamablogi

Uusi single kuunneltavana, albumi ilmestyy maaliskuussa!

04.12.2012 (Uutiset)

Ukkosmaineen perjantaina 7.12. julkaistava uusi single Niin sen pitikin mennä on kuunneltavissa ennakkoon Musiikki-sivulla. Maaliskuussa julkaistavaa viidettä studioalbumia pohjustava single antaa esimakua levystä, jonka kantavana teemana on muutos. Lue singleen liittyvä tiedote täältä.

Niin sen pitikin mennä -tiedote

(Levypäiväkirjat, Pallosalama)

Ukkosmaine laulaa muutoksesta

Tiedote 4.12.2012
Julkaisuvapaa heti

Ukkosmaineen perjantaina 7.12. julkaistava single Niin sen pitikin mennä antaa esimakua yhtyeen maaliskuussa 2013 julkaistavalta viidenneltä studioalbumilta.

- Eräänlaisena punaisena lankana tulevalla levyllämme on muutos, paljastaa Ukkosmaineen kosketinsoittaja Wilhelm Meister.

- En puhuisi varsinaisesta teemalevystä, mutta muutos on käytännössä jollain tavalla läsnä jokaisessa biisissä ja sitä tarkastellaan levyllä eri kulmista. Muutoksen hyväksyminen on usein vaikeaa, mutta ehdottoman tärkeää. Toisaalta muutoksen hakeminen väkisin vain sen itsensä vuoksi voi joskus olla huono ratkaisu.

- Uudessa singlebiisissämme laulun päähenkilö on selvästi kokenut monenlaisia muutoksia, mutta päättää suhtautua niihin positiivisen ajattelun kautta, kertoo solisti Klaus Thunder.

- Laulun nimen sisältävät viimeiset rivit on napattu käytännössä sanasta sanaan äidiltäni, jolla on tapana sanoa noin useissa tilanteissa. Tämän takia liikutun vieläkin vähän kuunnellessani biisiä.

Muutos on läsnä myös Ukkosmaineen sointipaletissa, joka on tulevalla levyllä aiempaa elektrosoundia laajempi vierailevien soittajien myötä. Singlebiisillä tästä antavat esimakua Joni Leinon soittamat rummut sekä Henna Helasvuon taustalaulu.

- Jotkut biisit tuntuivat kaipaavan tuekseen oikeiden rumpujen tuomaa orgaanisempaa komppipohjaa, toteaa Klaus Thunder.

- Levyllä perinteisempiä bändisoittimia kuullaan muutenkin enemmän syntetisaattoripulputusten ohella, mutta bändi on kyllä edelleen hyvin tunnistettavissa.

Ukkosmaine tekee tämän vuoden viimeiset esiintymisensä soittamalla ilmaiskeikat tiistaina 4.12. Joensuun Kerubissa ja perjantaina 7.12. Henry’s Pubissa Helsingissä.

Joulukuussa uusi single ja pari ilmaiskeikkaa, uusi levy alkuvuodesta!

21.11.2012 (Uutiset)

Ukkosmaine julkaisee tiistaina 4.12. toisen singlen alkuvuonna 2013 ilmestyvältä viidenneltä studioalbumilta. Samalla viikolla tehdään myös vuoden viimeiset keikat, joihin molempiin on vapaa pääsy. Lue lisää sekä uudesta materiaalista että keikoista Wilhelmin tuoreesta blogikirjoituksesta täällä.

Loppuvuoden kuulumisia

(Levypäiväkirjat, Pallosalama)

Tervehdys pitkästä aikaa. Kotisivujen päivittäminen on ollut tänä vuonna aika vähäistä, näköjään on mennyt itse samaan lankaan kuin muutkin bändit eli päivittelee vaan yhtyeen Facebook-sivua ja unohtaa että tykkää itsekin netinkäyttäjänä lukea pidempiä ja syvempiä tekstejä, vaikka Facebookin ytimekkäät päivityksetkin ovat toki hauskoja. Toisaalta kaikki näidenkään sivujen lukijat eivät siellä välttämättä ole, joten kerrotaanpa nyt lyhyesti kaikille että mitä meille kuuluu.

Viimeistelemme parhaillaan viidettä studioalbumiamme, joka ilmestyy vuoden 2013 alkupuolella. Tarkemmasta julkaisuajasta pyrimme infoamaan mahdollisimman pian, mutta näin salaisesti voin kuiskata että todennäköisimmin se tulee ajoittumaan helmi-maaliskuu -akselille.

Alun perinhän lupailimme Askel-singlen julkaisun alla että uusi albumi ilmestyy tänä syksynä. Näin ei kuitenkaan käynyt ja siihen on useita syitä. Yksi on se, että toinen yhtyeeni Hullut Hattuset aktivoitui viime kesänä isommin uuden levyn ja kymmenvuotiskiertueen myötä ja koko kesä menikin pitkälti siinä: viimeisten osuuksien äänittämisessä, levynjulkaisun hoitamisessa ja tietenkin maata kiertäessä. Kauniina ajatuksena oli vielä keväällä että Ukkosmaine-äänityksiä pystyisi tekemään myöskin kesällä, mutta aikataulut eivät vain yksinkertaisesti taipuneet siihen. Muitakin esteitä toki oli, Klaus esimerkiksi joutui toipumaan pitkään äänihuulten tulehduksesta jonka takia jouduimme keväällä siirtämään yhtä keikkaakin.

Jatkoimme kuitenkin levyn tekoa heti syksyllä Hullujen Hattusten kiertueen päättymisen jälkeen (itse asiassa olimme äänityspuuhissa heti kiertueen viimeisen keikan jälkeisenä päivänä) ja olemme edenneet tasaiseen tahtiin tehden äänityksiä sekä kimpassa että omillamme, kukin omissa kotistudioissamme. Levy tulee siis olemaan kokonaan meidän äänittämämme ja tuottamamme.

Tätä kirjoittaessani äänitykset ovat loppusuoralla, ja uskallan sanoa että pidempi kypsyttely on kannattanut sillä levystä on tulossa erinomainen. Olemme molemmat innoissamme uudesta materiaalista, joka tuntuu ehkä monipuolisemmalta ja iskevämmältä kuin koskaan.

Keikkarintamalta sen verran uutisia, että tämän vuoden viimeiset keikat soitetaan joulukuun alussa: 4.12. Joensuun Kerubissa ja 7.12. Helsingin Henry’s Pubissa. Sen jälkeen meitä todennäköisimmin näkee vasta uuden levyn myötä. Tiistaina 4.12. julkaistaan myös uusi singlemme, jonka myötä saatte vähän esimakua tulevasta. Molemmille keikoille on muuten vapaa pääsy!

Ei kai muuta tällä erää, pyrin vielä laittamaan myöhemmin tämän vuoden puolella tekstiä ja kuvia äänityksistä sekä tämän vuoden keikoista. Voikaa hyvin, nähdään keikoilla!

-Wilhelm

salamalakana.jpg
Purjeet ylös! (kuva: Tomi Palsa)

Uusi single ulkona, huhtikuun minikiertue käynnistyy Joensuusta!

10.04.2012 (Uutiset)

Ukkosmaineen uusi single Askel on julkaistu tänään! Kappale pohjustaa yhtyeen syksyllä 2012 ilmestyvää viidettä studioalbumia.

Kappaleen musiikkivideo on katsottavissa alla. Digisinglen voi ostaa itselleen esimerkiksi iTunesista. Single on toimitettu myös radioihin, toivokaahan kappaletta soitettavaksi. Huhtikuun minikiertue käynnistyy Joensuun Kerubista perjantaina 13. päivä, muut päivämäärät löytyvät Keikat-sivulta. Nähdään keikoilla!

Huhtikuussa uusi single ja keikkoja, albumi syksyllä!

15.03.2012 (Uutiset)

Ukkosmaine julkaisee huhtikuun 10. päivä Askel-nimisen singlen, joka pohjustaa tulevana syksynä ilmestyvää yhtyeen viidettä studioalbumia.

Ukkosmaine tekee singleen liittyen lyhyen kevätturneen, johon otetaan varaslähtö jo ennen singlen julkaisua lauantaina 24.3. Jyväskylän Ilokivestä. Tähän mennessä varmistuneet esiintymiset löytyvät Keikat-sivulta, lisäykset ovat mahdollisia.

Tulevasta levystä ja sen helmikuussa alkaneista äänityksistä voi lukea tarkemmin Salamablogista. Ukkosmaine toivottaa kaikille aurinkoista ja rakkaudentäyteistä kevättä!

Viides albumi, ensimmäinen blogimerkintä

(Levypäiväkirjat, Pallosalama)

Hyvää alkanutta kevättä Ukkosmaineen leiristä! Kuten etusivun uutisista jo varmaan luittekin, tänä vuonna on luvassa uutta musiikkia. Tässä vaiheessa lienee siis hyvä myös korkata tulevaan levyyn liittyvät blogimerkinnät.

Edellisen vuoden alkupuoliskohan meni edellisiltä levyiltä pois jääneistä lauluista koostuneen JNS Beat - Levyttämättömiä lauluja 2004-2010 -levyn työstämisen parissa, joten jo viime vuoden alussa meille oli itsestään selvää että varsinainen uusi albumi olisi ajankohtainen aikaisintaan vuonna 2012. Uuden levyn aikatauluja myöhemmin tarkemmin hahmotellessamme tulimme lopputulokseen että realistisin julkaisuajankohta olisi syksyllä 2012: näin aikataulut pysyvät sopivan väljinä ja saamme hioa levyä rauhassa parhaaksi mahdolliseksi kokonaisuudeksi.

Halusimme kuitenkin antaa teille vähän esimakua tulevasta jo ennen syksyä, siispä ensimmäinen singlelohkaisu tulevalta levyltä julkaistaan jo huhtikuussa.

Uusia kappaleita olemme työstäneet sekä kumpikin omillamme että yhdessä jo viime vuodesta lähtien (itse asiassa jotkut kappaleet taitavat olla jopa vuoden 2010 loppupuolelta). Uusi materiaali tuntuu erittäin inspiroivalta ja tuoreelta.

Tulemme äänittämään tulevan levyn JNS Beatin tavoin omin voimin, mutta lopullinen miksaus ja masterointi annetaan jälleen ulkopuolisen käsiin. Kahdestaan työskenteleminen tuntuu kaikkein mukavimmalta ratkaisulta, yhteinen visiomme ja kommunikaatiomme on kuitenkin hioutunut aika särmäksi tässä vuosien varrella.

Uuden levyn äänitykset alkoivat varsinaisesti helmikuussa. Klaus tuli luokseni Tallinnaan äänityslaitteiston kanssa ja äänitimme yhden viikonlopun ajan sekä tulevaa sinkkubiisiä että erästä toista kappaletta. Työt alkoivat oikein mukavissa merkeissä ja yhteissessioita jatkettiin naistenpäivänä 8.3. Klausin luona Helsingissä. Helsinki-viikonlopun aikana työstimme vielä eteenpäin samoja biisejä. Sinkkubiisin sanoitus oli vielä kovasti auki ja lopulta sunnuntaina käytimme koko päivän tekstin parissa kirjoittaen sen lopulta melkein kokonaan uusiksi. Hyvä niin, sillä nyt lopputulos potkii erittäin kovaa!

studio1201.jpg
Äänittäjä-solisti
studio1202.jpg
Kosketinkioskia pystyyn

Tätä kirjoittaessani sinkkubiisi on vielä vailla paria minun osuuttani, jotka äänitän itsekseni vielä tällä viikolla. Sen jälkeen sinkku lähtee miksattavaksi ja masteroitavaksi. Sinkun julkaisu on tosiaan tiistaina 10.4., silloin kannattaa suunnata jo heti aamusta tänne ukkosmaine.comiin.

Ensi viikolla on sitten luvassa vuoden ensimmäinen keikka, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle! Voikaa hyvin!

-Wilhelm

Niinivaara Expressin julkaisusta viisi vuotta!

14.02.2012 (Niinivaara Express)

juki008.png
Niinivaara Express täyttää tänään viisi vuotta.

Tänään ystävänpäivänä tulee kuluneeksi päivälleen viisi vuotta siitä, kun Ukkosmaineen Niinivaara Express -levy julkaistiin!

Niinivaara Express oli levy, jolla Ukkosmaine (tuolloin vielä nimellä Klaus Thunder & Ukkosmaine) heilautti itsensä laajempaan tietoisuuteen. Aiempiin julkaisuihin (Niinivaarantie 19 -pitkäsoitto ja Pielisjoki-ep) verrattuna Niinivaara Express oli tehty kaikin tavoin huolellisemmin. Levyn äänityksiin käytettiin reilusti aikaa ja sovituksia sekä soitto-osuuksia mietittiin huolella. Levyyn liittyvä, loppuvuodesta 2006 kirjoitettu studiopäiväkirja on luettavissa täällä.

Niinivaara Express oli ensimmäinen Ukkosmaineen levyistä jolla oli valtakunnallinen jakelu: aiempia levyjä oli myyty suoraan kädestä käteen keikoilla ja netin kautta. Toisin kuin aiemmat levyt, Niinivaara Express noteerattiin myös musiikkimedioissa: levy sai myönteisiä arvioita muun muassa Rumbassa ja Rytmissä. Niinivaara Express -levyn myötä yhtyeen nimi alkoi levitä ja keikkapyyntöjä alkoi tulla laajemmin eri puolilta maata.

Niinivaara Express sisältää monia biisejä, jotka ovat jo eräänlaisia Ukkosmaine-klassikkoja: esimerkiksi 80200, Eka kerta ja Nöpönenä.

Niinivaara Expressin viisivuotispäivän kunniaksi Salama-shop julistaa erikoistarjouksen: Niinivaara Expressin saa seuraavan viikon ajan (14.-21.2.) tilattua itselleen kotiinkannettuna huokeaan 8 euron hintaan (hinta sisältää postikulut)! Jos levy puuttuu omasta hyllystä, kannattaa se tilata nyt - jos levy puolestaan löytyy, niin tässä on oiva tilaisuus hankkia kaverille edullinen musiikkilahja!

Hyvää ystävänpäivää, hyvät ystävät!

Ennen julkaisemattomia keikkapäiväkirjoja!

03.02.2012 (Uutiset)

Ukkosmaineen sivuille on lisätty aiemmin sivuilla julkaisemattomat keikkapäiväkirjat vuodelta 2010! Kesän 2010 keikkapäiväkirja löytyy täältä, syksyn 2010 päiväkirja puolestaan täältä.

ϟ Salamoivaa vuotta 2012!

01.01.2012 (Uutiset)

Ukkosmaine toivottaa kaikille ystävilleen salamoivaa vuotta 2012! Yhtyeen uudenvuodenlupaus on julkaista tänä vuonna uutta musiikkia. Sitä odotellessa vanhoja levyjä ja muita tuotteita saa tilattua Salama-shopista.