Salamablogi

Niinivaara Expressin julkaisusta viisi vuotta!

14.02.2012 (Niinivaara Express)

juki008.png
Niinivaara Express täyttää tänään viisi vuotta.

Tänään ystävänpäivänä tulee kuluneeksi päivälleen viisi vuotta siitä, kun Ukkosmaineen Niinivaara Express -levy julkaistiin!

Niinivaara Express oli levy, jolla Ukkosmaine (tuolloin vielä nimellä Klaus Thunder & Ukkosmaine) heilautti itsensä laajempaan tietoisuuteen. Aiempiin julkaisuihin (Niinivaarantie 19 -pitkäsoitto ja Pielisjoki-ep) verrattuna Niinivaara Express oli tehty kaikin tavoin huolellisemmin. Levyn äänityksiin käytettiin reilusti aikaa ja sovituksia sekä soitto-osuuksia mietittiin huolella. Levyyn liittyvä, loppuvuodesta 2006 kirjoitettu studiopäiväkirja on luettavissa täällä.

Niinivaara Express oli ensimmäinen Ukkosmaineen levyistä jolla oli valtakunnallinen jakelu: aiempia levyjä oli myyty suoraan kädestä käteen keikoilla ja netin kautta. Toisin kuin aiemmat levyt, Niinivaara Express noteerattiin myös musiikkimedioissa: levy sai myönteisiä arvioita muun muassa Rumbassa ja Rytmissä. Niinivaara Express -levyn myötä yhtyeen nimi alkoi levitä ja keikkapyyntöjä alkoi tulla laajemmin eri puolilta maata.

Niinivaara Express sisältää monia biisejä, jotka ovat jo eräänlaisia Ukkosmaine-klassikkoja: esimerkiksi 80200, Eka kerta ja Nöpönenä.

Niinivaara Expressin viisivuotispäivän kunniaksi Salama-shop julistaa erikoistarjouksen: Niinivaara Expressin saa seuraavan viikon ajan (14.-21.2.) tilattua itselleen kotiinkannettuna huokeaan 8 euron hintaan (hinta sisältää postikulut)! Jos levy puuttuu omasta hyllystä, kannattaa se tilata nyt - jos levy puolestaan löytyy, niin tässä on oiva tilaisuus hankkia kaverille edullinen musiikkilahja!

Hyvää ystävänpäivää, hyvät ystävät!

Ennen julkaisemattomia keikkapäiväkirjoja!

03.02.2012 (Uutiset)

Ukkosmaineen sivuille on lisätty aiemmin sivuilla julkaisemattomat keikkapäiväkirjat vuodelta 2010! Kesän 2010 keikkapäiväkirja löytyy täältä, syksyn 2010 päiväkirja puolestaan täältä.