Salamablogi

Huhtikuussa uusi single ja keikkoja, albumi syksyllä!

15.03.2012 (Uutiset)

Ukkosmaine julkaisee huhtikuun 10. päivä Askel-nimisen singlen, joka pohjustaa tulevana syksynä ilmestyvää yhtyeen viidettä studioalbumia.

Ukkosmaine tekee singleen liittyen lyhyen kevätturneen, johon otetaan varaslähtö jo ennen singlen julkaisua lauantaina 24.3. Jyväskylän Ilokivestä. Tähän mennessä varmistuneet esiintymiset löytyvät Keikat-sivulta, lisäykset ovat mahdollisia.

Tulevasta levystä ja sen helmikuussa alkaneista äänityksistä voi lukea tarkemmin Salamablogista. Ukkosmaine toivottaa kaikille aurinkoista ja rakkaudentäyteistä kevättä!

Viides albumi, ensimmäinen blogimerkintä

(Levypäiväkirjat, Pallosalama)

Hyvää alkanutta kevättä Ukkosmaineen leiristä! Kuten etusivun uutisista jo varmaan luittekin, tänä vuonna on luvassa uutta musiikkia. Tässä vaiheessa lienee siis hyvä myös korkata tulevaan levyyn liittyvät blogimerkinnät.

Edellisen vuoden alkupuoliskohan meni edellisiltä levyiltä pois jääneistä lauluista koostuneen JNS Beat - Levyttämättömiä lauluja 2004-2010 -levyn työstämisen parissa, joten jo viime vuoden alussa meille oli itsestään selvää että varsinainen uusi albumi olisi ajankohtainen aikaisintaan vuonna 2012. Uuden levyn aikatauluja myöhemmin tarkemmin hahmotellessamme tulimme lopputulokseen että realistisin julkaisuajankohta olisi syksyllä 2012: näin aikataulut pysyvät sopivan väljinä ja saamme hioa levyä rauhassa parhaaksi mahdolliseksi kokonaisuudeksi.

Halusimme kuitenkin antaa teille vähän esimakua tulevasta jo ennen syksyä, siispä ensimmäinen singlelohkaisu tulevalta levyltä julkaistaan jo huhtikuussa.

Uusia kappaleita olemme työstäneet sekä kumpikin omillamme että yhdessä jo viime vuodesta lähtien (itse asiassa jotkut kappaleet taitavat olla jopa vuoden 2010 loppupuolelta). Uusi materiaali tuntuu erittäin inspiroivalta ja tuoreelta.

Tulemme äänittämään tulevan levyn JNS Beatin tavoin omin voimin, mutta lopullinen miksaus ja masterointi annetaan jälleen ulkopuolisen käsiin. Kahdestaan työskenteleminen tuntuu kaikkein mukavimmalta ratkaisulta, yhteinen visiomme ja kommunikaatiomme on kuitenkin hioutunut aika särmäksi tässä vuosien varrella.

Uuden levyn äänitykset alkoivat varsinaisesti helmikuussa. Klaus tuli luokseni Tallinnaan äänityslaitteiston kanssa ja äänitimme yhden viikonlopun ajan sekä tulevaa sinkkubiisiä että erästä toista kappaletta. Työt alkoivat oikein mukavissa merkeissä ja yhteissessioita jatkettiin naistenpäivänä 8.3. Klausin luona Helsingissä. Helsinki-viikonlopun aikana työstimme vielä eteenpäin samoja biisejä. Sinkkubiisin sanoitus oli vielä kovasti auki ja lopulta sunnuntaina käytimme koko päivän tekstin parissa kirjoittaen sen lopulta melkein kokonaan uusiksi. Hyvä niin, sillä nyt lopputulos potkii erittäin kovaa!

studio1201.jpg
Äänittäjä-solisti
studio1202.jpg
Kosketinkioskia pystyyn

Tätä kirjoittaessani sinkkubiisi on vielä vailla paria minun osuuttani, jotka äänitän itsekseni vielä tällä viikolla. Sen jälkeen sinkku lähtee miksattavaksi ja masteroitavaksi. Sinkun julkaisu on tosiaan tiistaina 10.4., silloin kannattaa suunnata jo heti aamusta tänne ukkosmaine.comiin.

Ensi viikolla on sitten luvassa vuoden ensimmäinen keikka, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle! Voikaa hyvin!

-Wilhelm