Salamablogi

Joulukuussa uusi single ja pari ilmaiskeikkaa, uusi levy alkuvuodesta!

21.11.2012 (Uutiset)

Ukkosmaine julkaisee tiistaina 4.12. toisen singlen alkuvuonna 2013 ilmestyvältä viidenneltä studioalbumilta. Samalla viikolla tehdään myös vuoden viimeiset keikat, joihin molempiin on vapaa pääsy. Lue lisää sekä uudesta materiaalista että keikoista Wilhelmin tuoreesta blogikirjoituksesta täällä.

Loppuvuoden kuulumisia

(Levypäiväkirjat, Pallosalama)

Tervehdys pitkästä aikaa. Kotisivujen päivittäminen on ollut tänä vuonna aika vähäistä, näköjään on mennyt itse samaan lankaan kuin muutkin bändit eli päivittelee vaan yhtyeen Facebook-sivua ja unohtaa että tykkää itsekin netinkäyttäjänä lukea pidempiä ja syvempiä tekstejä, vaikka Facebookin ytimekkäät päivityksetkin ovat toki hauskoja. Toisaalta kaikki näidenkään sivujen lukijat eivät siellä välttämättä ole, joten kerrotaanpa nyt lyhyesti kaikille että mitä meille kuuluu.

Viimeistelemme parhaillaan viidettä studioalbumiamme, joka ilmestyy vuoden 2013 alkupuolella. Tarkemmasta julkaisuajasta pyrimme infoamaan mahdollisimman pian, mutta näin salaisesti voin kuiskata että todennäköisimmin se tulee ajoittumaan helmi-maaliskuu -akselille.

Alun perinhän lupailimme Askel-singlen julkaisun alla että uusi albumi ilmestyy tänä syksynä. Näin ei kuitenkaan käynyt ja siihen on useita syitä. Yksi on se, että toinen yhtyeeni Hullut Hattuset aktivoitui viime kesänä isommin uuden levyn ja kymmenvuotiskiertueen myötä ja koko kesä menikin pitkälti siinä: viimeisten osuuksien äänittämisessä, levynjulkaisun hoitamisessa ja tietenkin maata kiertäessä. Kauniina ajatuksena oli vielä keväällä että Ukkosmaine-äänityksiä pystyisi tekemään myöskin kesällä, mutta aikataulut eivät vain yksinkertaisesti taipuneet siihen. Muitakin esteitä toki oli, Klaus esimerkiksi joutui toipumaan pitkään äänihuulten tulehduksesta jonka takia jouduimme keväällä siirtämään yhtä keikkaakin.

Jatkoimme kuitenkin levyn tekoa heti syksyllä Hullujen Hattusten kiertueen päättymisen jälkeen (itse asiassa olimme äänityspuuhissa heti kiertueen viimeisen keikan jälkeisenä päivänä) ja olemme edenneet tasaiseen tahtiin tehden äänityksiä sekä kimpassa että omillamme, kukin omissa kotistudioissamme. Levy tulee siis olemaan kokonaan meidän äänittämämme ja tuottamamme.

Tätä kirjoittaessani äänitykset ovat loppusuoralla, ja uskallan sanoa että pidempi kypsyttely on kannattanut sillä levystä on tulossa erinomainen. Olemme molemmat innoissamme uudesta materiaalista, joka tuntuu ehkä monipuolisemmalta ja iskevämmältä kuin koskaan.

Keikkarintamalta sen verran uutisia, että tämän vuoden viimeiset keikat soitetaan joulukuun alussa: 4.12. Joensuun Kerubissa ja 7.12. Helsingin Henry’s Pubissa. Sen jälkeen meitä todennäköisimmin näkee vasta uuden levyn myötä. Tiistaina 4.12. julkaistaan myös uusi singlemme, jonka myötä saatte vähän esimakua tulevasta. Molemmille keikoille on muuten vapaa pääsy!

Ei kai muuta tällä erää, pyrin vielä laittamaan myöhemmin tämän vuoden puolella tekstiä ja kuvia äänityksistä sekä tämän vuoden keikoista. Voikaa hyvin, nähdään keikoilla!

-Wilhelm

salamalakana.jpg
Purjeet ylös! (kuva: Tomi Palsa)