Salamablogi

Uusi single kuunneltavana, albumi ilmestyy maaliskuussa!

04.12.2012 (Uutiset)

Ukkosmaineen perjantaina 7.12. julkaistava uusi single Niin sen pitikin mennä on kuunneltavissa ennakkoon Musiikki-sivulla. Maaliskuussa julkaistavaa viidettä studioalbumia pohjustava single antaa esimakua levystä, jonka kantavana teemana on muutos. Lue singleen liittyvä tiedote täältä.

Niin sen pitikin mennä -tiedote

(Levypäiväkirjat, Pallosalama)

Ukkosmaine laulaa muutoksesta

Tiedote 4.12.2012
Julkaisuvapaa heti

Ukkosmaineen perjantaina 7.12. julkaistava single Niin sen pitikin mennä antaa esimakua yhtyeen maaliskuussa 2013 julkaistavalta viidenneltä studioalbumilta.

- Eräänlaisena punaisena lankana tulevalla levyllämme on muutos, paljastaa Ukkosmaineen kosketinsoittaja Wilhelm Meister.

- En puhuisi varsinaisesta teemalevystä, mutta muutos on käytännössä jollain tavalla läsnä jokaisessa biisissä ja sitä tarkastellaan levyllä eri kulmista. Muutoksen hyväksyminen on usein vaikeaa, mutta ehdottoman tärkeää. Toisaalta muutoksen hakeminen väkisin vain sen itsensä vuoksi voi joskus olla huono ratkaisu.

- Uudessa singlebiisissämme laulun päähenkilö on selvästi kokenut monenlaisia muutoksia, mutta päättää suhtautua niihin positiivisen ajattelun kautta, kertoo solisti Klaus Thunder.

- Laulun nimen sisältävät viimeiset rivit on napattu käytännössä sanasta sanaan äidiltäni, jolla on tapana sanoa noin useissa tilanteissa. Tämän takia liikutun vieläkin vähän kuunnellessani biisiä.

Muutos on läsnä myös Ukkosmaineen sointipaletissa, joka on tulevalla levyllä aiempaa elektrosoundia laajempi vierailevien soittajien myötä. Singlebiisillä tästä antavat esimakua Joni Leinon soittamat rummut sekä Henna Helasvuon taustalaulu.

- Jotkut biisit tuntuivat kaipaavan tuekseen oikeiden rumpujen tuomaa orgaanisempaa komppipohjaa, toteaa Klaus Thunder.

- Levyllä perinteisempiä bändisoittimia kuullaan muutenkin enemmän syntetisaattoripulputusten ohella, mutta bändi on kyllä edelleen hyvin tunnistettavissa.

Ukkosmaine tekee tämän vuoden viimeiset esiintymisensä soittamalla ilmaiskeikat tiistaina 4.12. Joensuun Kerubissa ja perjantaina 7.12. Henry’s Pubissa Helsingissä.