Salamablogi

Pallosalama-videotiedote

14.02.2013 (Levypäiväkirjat, Pallosalama)

Tiedote 14.2.2013
Julkaisuvapaa heti

Ukkosmaineelta uusi musiikkivideo, viides studioalbumi ilmestyy maaliskuussa

Joensuulaislähtöinen Ukkosmaine on julkaissut tänään uuden musiikkivideon, joka pohjustaa maaliskuun 15. päivä julkaistavaa Pallosalama-albumia. Pallosalama-levyn nimikappaleesta tehty video on katsottavissa levy-yhtiön YouTube-kanavalla osoitteessa www.youtube.com/jukirecords

Yhtyeen viides levy katkaisee pitkähkön tauon studioalbumien välillä, edellinen levy Oletteko te tosissanne? ilmestyi vuonna 2010.

- Alun perin tämän levyn piti ilmestyä jo viime vuoden lopulla, kertoo solisti Klaus Thunder.

- Matkassa oli kuitenkin paljon mutkia. Keväällä äänihuuleni tulehtuivat pahasti ja kesti pitkään ennen kuin laulu kulki taas normaalisti. Lisäksi kosketinsoittajallemme Wilhelmillä oli kiireitä kesällä 2012 levyn julkaisseen Hullut Hattuset -lastenmusiikkiyhtyeensä kanssa, joten pääsimme jatkamaan viime keväänä alkaneita äänityksiä täysipainoisesti vasta syksyllä.

Ukkosmaineen tulevan levyn nimikappaleesta tehty musiikkivideo on kuvattu Tallinnassa. Tallinnasta alkaa myös yhtyeen kevätkiertue.

- Kuvaukset tehtiin sataman lähellä sijaitsevan Linnahall-rakennuksen kattotasanteella, kertoo Ukkosmaineen kosketinsoittaja-kitaristi Wilhelm Meister.

- Pallosalama-biisi valittiin videobiisiksi sen energisyyden takia sekä siksi että se johdattaa sopivasti tulevan levyn teemaan. Levyn punaisena lankana on muutos, ja Pallosalama-kappaleen teksti kannustaa ottamaan muutoksen vastaan positiivisena voimana.

Pallosalama-kappale edustaa muutosta myös musiikillisella tasolla: kappaleessa pääosassa ovat kitarat, kun Ukkosmaine on totuttu aiemmin yhdistämään nimenomaan elektroniseen poppiin.

- Kappale syntyi kitaravetoisesti ja päätimme viedä vision loppuun asti, Meister kertoo.

- Tulevalla levyllä perinteisiä bändisoittimia on muutenkin nostettu sointipalettiin enemmän framille, mutta mukana on toki niiden ohella myös elektronista meininkiä. Kaikkinensa tuntuu siltä että tuleva albumi on sekä musiikillisesti että tekstillisesti monipuolisin ja vahvin albumikokonaisuutemme, odotan innolla että ihmiset pääsevät pian kuulemaan sitä!

Pallosalama ilmestyy 15.3., katso musiikkivideo!

(Uutiset)

Ukkosmaineen viides studioalbumi on nimeltään Pallosalama! Levy ilmestyy perjantaina 15.3. Levyn nimikappaleesta tehty musiikkivideo on katseltavissa alla, levyn kantta ja kappalelistaa pääsee puolestaan tutkimaan Musiikki-sivulla.

Yhtyeen kevään keikkoihin otetaan varaslähtö jo viikkoa ennen levynjulkaisua soittamalla kevätkiertueen avauskeikka Tallinnassa. Kevään varmistuneet keikkapäivämäärät ja -paikat ovat katsottavissa keikkakalenterissa. Lisäykset ovat mahdollisia ja toivottuja.

Ukkosmaine toivottaa hyvää ystävänpäivää ja rakkaudentäyteistä helmikuuta, nähdään keikoilla!