Salamablogi

Päivitys taukoon liittyen

01.10.2016 (Sekalaista)

Teksti julkaistu alun perin Ukkosmaineen Facebook-sivuilla 13.6.2016

Ystävät! Kesäkuun alkuun on valitettavasti kerrottava hieman haikeita uutisia.

Koska kuuntelijakuntamme on ollut kautta linjan poikkeuksellisen omistautunutta ja lämmintä, tuntuu reilulta kertoa tästä asiasta omin sanoin ilman että naamioi sanottavansa persoonattomaksi tiedotteeksi. Aiheesta puhuminen tuntuu vielä vähän kummalliselta ja hankalalta mutta yritän parhaani.

Asiahan on nyt niin, että Ukkosmaine on vetäytymässä määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Ja tiedän, tuo on yleisesti ottaen ilmaus jota käytetään silloin kun bändi on lopettamassa mutta halutaan jättää auki takaportti paluulle.

Meidän tapauksessamme ajatuksena on kuitenkin oikeastikin se, että kyseessä on tauko. Mutta se, miten pitkä tauko: ei mitään hajua.

Bändi on toiminut nyt yli 12 vuotta ilman yhtään oikeasti pidempää taukoa: pisimmät ovat olleet puolen vuoden mittaisia ja niidenkin aikana on ollut tiedossa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Nyt täytyy ottaa sellainen tauko, josta ei etukäteen tiedä minkä mittainen se on. Se voi tarkoittaa kahta vuotta, se voi tarkoittaa kymmentä vuotta.

Syitä ja tarpeita taukoon on monia, ja niitä lienee turha lähteä tässä penkomaan. Omasta puolestani voin sanoa sen, että palo musiikintekemiseen ja sen esittämiseen on ennallaan ja tulen luonnollisestikin sitä bändin tauon aikanakin jatkamaan. On myös huomautettava, etteivät kummankaan muut musiikkihankkeet vaikuta taukopäätökseen: kuten tiedetään, kummallakin meistä on ollut muita musiikkihommia Ukkosmaineen ohella koko bändin ajan.

Arvostus teitä kuuntelijoitamme kohtaan on kasvanut vuosien varrella suureksi. Monissa kohdissa on tullut selväksi, että Ukkosmaineen merkitys monen elämässä on suuri. Artistin näkökulmasta voin sanoa sen, että teidän ehtymätön tukenne ja keikoilla välittynyt positiivinen energia on auttanut jaksamaan hankalissa kohdissa.

Sen takia on ilmiselvää, että olisi epäreilua vetäytyä tauolle ilman mahdollisuutta nähdä meidät vielä keikalla. Näin ollen siirtymä tauolle tehdään väljällä aikataululla.

Viimeiset keikat ennen taukoa soitetaan Joensuussa ja Helsingissä lokakuun loppupuolella, tarkat päivämäärät ja keikkapaikat julkistetaan myöhemmin. Sitä ennen keikkailemme normaalisti ja otamme myös vastaan keikkapyyntöjä. Kesällä julkisia keikkoja on tällä haavaa tiedossa tasan yksi: se on Joensuussa Popkatu-tapahtuman yhteydessä Ilosaarirock-viikon perjantaina 15.7.

Mitäpä tähän muuta voi sanoa kuin että kiitos jo tässä vaiheessa kaikesta siitä, mitä olette antaneet. On ollut etuoikeus saada soittaa teille ja toivon, että tämän bändin puitteissa niin pääsee tekemään vielä joskus tulevaisuudessa tämän vuoden lokakuun keikkojen jälkeenkin. Aika näyttää. Hyvää kesän alkua, nähdään keikoilla.

-Wilhelm

Ukkosmaine määrittelemättömän mittaiselle tauolle

(Uutiset)

Ukkosmaine jättäytyy lokakuun keikkojen jälkeen tauolle, joka on mitaltaan määrittelemätön. Viimeiset taukoa edeltävät keikat soitetaan Joensuussa (Kerubi 14.10.) sekä Helsingissä (Korjaamo 20. sekä 21.10.). Korjaamolla yhtye soittaa kahtena perättäisenä päivänä, sillä perjantain esiintyminen myytiin ennakkoon loppuun kaksi kuukautta ennen keikkaa.

Wilhelm kirjoitti aiheesta kesän alussa yhtyeen Facebook-sivulla, teksti on luettavissa myös täällä.

Uudet sivut linjoilla!

10.03.2016 (Sekalaista)

Oivallista alkavaa kevättä ja tervetuloa uusille kotisivuillemme! Sivut saivat ensi viikolla ilmestyvän Ihan ok! -levymme mukaisen ilmeen ja samalla pientä kasvojenkohotusta eri osioihin. Suurkiitokset päivitysurakasta webmasterillemme Tommille!

Yksi näkyvä muutos on se, että sivun oikeassa laidassa näkyy nyt sekä Facebook- että Instagram-sivumme (liityimme kyseiseen palveluun pari viikkoa sitten, tervetuloa seuraajaksi jos palvelua käytät!) syöte. On siis helppo seurata sosiaalisen median kuulumisia näidenkin sivujen kautta, vaikkei itse kuuluisi kyseisten sivujen käyttäjiin.

Sosiaaliseen mediaan liittyen on pahoiteltava sitä, että kotisivujen päivitystahti on ollut viime vuosina hyvin verkkaista: selkeä syy tähän on se, että kun Facebook-sivulle tulee helposti päivitettyä kaikki pienemmät ja isommat kuulumiset, niin kotisivut jäävät paitsioon. Tänä keväänä voisin omasta puolestani luvata olevani aktiivisempi ja yrittää saattaa keikkapäiväkirjoja linjoille tuoreeltaan.

Tätä kirjoittaessani keikkojen alku on enää kahden viikon päässä, levynjulkaisu puolestaan ensi viikolla! Jännittäviä ja innostavia aikoja eletään, on mielenkiintoista nähdä miten Ihan ok! otetaan vastaan. Oma tuntuma albumista on erityisen hyvä ja helmikuussa julkaistun Megaman II -sinkun ja -musiikkivideon vastaanoton perusteella sitä selvästikin odottaa aika moni.

Tuntuu hurjalta ajatella, että edellisen levymme Pallosalaman julkaisusta on ehtinyt kulua jo kolme vuotta. Kuten vaiheitamme seuranneet tietävät, emme ole kuitenkaan tuota aikaa levänneet laakereillamme vaan toteuttaneet omia projektejamme. Klaus on tehnyt Pihka ja myrsky -yhtyeensä kanssa peräti kolme levyä: vuonna 2014 julkaistun Liikaa jotain melkein -debyytin sekä viime vuonna kahdessa osassa julkaistun Koskaan ei ole valmista -tuplalevyn. Bändi oli myös viime vuonna mukana Uuden musiikin kilpailussa Sydän ei nuku -kappaleella. Kaikki Pihkis-levyt ovat kuunneltavissa Spotifyssa ja tilattavissa Juki Records -levy-yhtiömme verkkokaupasta.

Itse puolestaan kirjoitin Ukkosmaineen kymmenvuotisjuhlallisuuksien yhteydessä keväällä 2014 julkaistun Salamaponin selässä -kirjan. Viime vuonna julkaistiin puolestaan ensimmäisen soololevyni Lätäkköarkisto. Levy oli melkoisen pitkän kypsyttelyn tulos, sillä sen ensimmäiset biisit ovat peräisin vuodelta 2009. Tein myös kyseisen levyn myötä reilut kymmenkunta keikkaa sekä avasin omat kotisivut. Sooloalbumini on myöskin kuunneltavissa Spotifyssa sekä tilattavissa Jukin verkkokaupasta.

Lisättäköön tähän liittyen, että kun meidän molempien viime vuosien musiikilliset hankkeet ovat olleet suhteellisen näkyvästi esillä, ovat monet tutut kyselleet ovatko omat projektimme merkki siitä, että Ukkosmaineen toiminta on hyytymässä.

Vastaus on lyhyt: ei. Meidän näkökulmastamme tilanne on aivan päinvastainen. Me molemmat teemme musiikkia täysipäiväisest, joten on vain luonnollista että kanavia on useita. Kun viime vuonna kokoonnuimme pitkästä aikaa tekemään musiikkia yhdessä, oli tuore innostus ja virta suorastaan käsin kosketeltavaa. Se, että molemmat ovat päässeet viime vuosina toteuttamaan omia ideoitaan juuri omilla tavoillaan on tuonut Ukkosmaineen tekemisiin aivan uudenlaista rentoutta ja vapautuneisuutta.

Mutta tässä lienevät tärkeimmät kuulumiset tältä erää. Kirjoittelemme varmastikin molemmat myöhemmin lisää muun muassa levyntekoprosessista ja biiseistä ylipäätään. Ja ihan kohtahan nähdäänkin jo keikoilla. Ensi viikon perjantaina tarjoilemme muuten Helsingissä vaikuttaville levynjulkistamisen kunniaksi mitalikahvit sekä lyhyen akustisen keikan Hakaniemen Levykauppa Äxässä, tervetuloa!

-Wilhelm

Ukkosmaineelta uusi musiikkivideo, kuudes levy ilmestyy 18.3.!

15.02.2016 (Uutiset)

Ukkosmaineen kuudes studioalbumi Ihan ok! ilmestyy perjantaina 18.3. Levyn Megaman II -avausraidasta tehty musiikkivideo on katseltavissa alla. Levy on ennakkotilattavissa Levykauppa Äxän kautta. Ukkosmaineen kevään keikat alkavat torstaina 24.3. Joensuusta.

Ukkosmaineen kuudes levy ilmestyy 18.3.!

06.02.2016 (Uutiset)

Ukkosmaineen kuudes albumi Ihan ok! ilmestyy perjantaina 18.3.! Levy on ennakkotilattavissa vielä 8 päivän ajan osoitteessa mesenaatti.me/ukkosmaine-kuudes-studioalbumi.

Ukkosmaine tekee levynjulkaisun myötä maalis-huhtikuussa kiertueen, jonka tähän mennessä varmistuneet päivämäärät löytyvät kotisivujen keikkakalenterista.

Ihanok_kansi.png