Salamablogi

Uudet sivut linjoilla!

10.03.2016 (Sekalaista)

Oivallista alkavaa kevättä ja tervetuloa uusille kotisivuillemme! Sivut saivat ensi viikolla ilmestyvän Ihan ok! -levymme mukaisen ilmeen ja samalla pientä kasvojenkohotusta eri osioihin. Suurkiitokset päivitysurakasta webmasterillemme Tommille!

Yksi näkyvä muutos on se, että sivun oikeassa laidassa näkyy nyt sekä Facebook- että Instagram-sivumme (liityimme kyseiseen palveluun pari viikkoa sitten, tervetuloa seuraajaksi jos palvelua käytät!) syöte. On siis helppo seurata sosiaalisen median kuulumisia näidenkin sivujen kautta, vaikkei itse kuuluisi kyseisten sivujen käyttäjiin.

Sosiaaliseen mediaan liittyen on pahoiteltava sitä, että kotisivujen päivitystahti on ollut viime vuosina hyvin verkkaista: selkeä syy tähän on se, että kun Facebook-sivulle tulee helposti päivitettyä kaikki pienemmät ja isommat kuulumiset, niin kotisivut jäävät paitsioon. Tänä keväänä voisin omasta puolestani luvata olevani aktiivisempi ja yrittää saattaa keikkapäiväkirjoja linjoille tuoreeltaan.

Tätä kirjoittaessani keikkojen alku on enää kahden viikon päässä, levynjulkaisu puolestaan ensi viikolla! Jännittäviä ja innostavia aikoja eletään, on mielenkiintoista nähdä miten Ihan ok! otetaan vastaan. Oma tuntuma albumista on erityisen hyvä ja helmikuussa julkaistun Megaman II -sinkun ja -musiikkivideon vastaanoton perusteella sitä selvästikin odottaa aika moni.

Tuntuu hurjalta ajatella, että edellisen levymme Pallosalaman julkaisusta on ehtinyt kulua jo kolme vuotta. Kuten vaiheitamme seuranneet tietävät, emme ole kuitenkaan tuota aikaa levänneet laakereillamme vaan toteuttaneet omia projektejamme. Klaus on tehnyt Pihka ja myrsky -yhtyeensä kanssa peräti kolme levyä: vuonna 2014 julkaistun Liikaa jotain melkein -debyytin sekä viime vuonna kahdessa osassa julkaistun Koskaan ei ole valmista -tuplalevyn. Bändi oli myös viime vuonna mukana Uuden musiikin kilpailussa Sydän ei nuku -kappaleella. Kaikki Pihkis-levyt ovat kuunneltavissa Spotifyssa ja tilattavissa Juki Records -levy-yhtiömme verkkokaupasta.

Itse puolestaan kirjoitin Ukkosmaineen kymmenvuotisjuhlallisuuksien yhteydessä keväällä 2014 julkaistun Salamaponin selässä -kirjan. Viime vuonna julkaistiin puolestaan ensimmäisen soololevyni Lätäkköarkisto. Levy oli melkoisen pitkän kypsyttelyn tulos, sillä sen ensimmäiset biisit ovat peräisin vuodelta 2009. Tein myös kyseisen levyn myötä reilut kymmenkunta keikkaa sekä avasin omat kotisivut. Sooloalbumini on myöskin kuunneltavissa Spotifyssa sekä tilattavissa Jukin verkkokaupasta.

Lisättäköön tähän liittyen, että kun meidän molempien viime vuosien musiikilliset hankkeet ovat olleet suhteellisen näkyvästi esillä, ovat monet tutut kyselleet ovatko omat projektimme merkki siitä, että Ukkosmaineen toiminta on hyytymässä.

Vastaus on lyhyt: ei. Meidän näkökulmastamme tilanne on aivan päinvastainen. Me molemmat teemme musiikkia täysipäiväisest, joten on vain luonnollista että kanavia on useita. Kun viime vuonna kokoonnuimme pitkästä aikaa tekemään musiikkia yhdessä, oli tuore innostus ja virta suorastaan käsin kosketeltavaa. Se, että molemmat ovat päässeet viime vuosina toteuttamaan omia ideoitaan juuri omilla tavoillaan on tuonut Ukkosmaineen tekemisiin aivan uudenlaista rentoutta ja vapautuneisuutta.

Mutta tässä lienevät tärkeimmät kuulumiset tältä erää. Kirjoittelemme varmastikin molemmat myöhemmin lisää muun muassa levyntekoprosessista ja biiseistä ylipäätään. Ja ihan kohtahan nähdäänkin jo keikoilla. Ensi viikon perjantaina tarjoilemme muuten Helsingissä vaikuttaville levynjulkistamisen kunniaksi mitalikahvit sekä lyhyen akustisen keikan Hakaniemen Levykauppa Äxässä, tervetuloa!

-Wilhelm