Eläin – Uutiset

Vuoden ensimmäinen ja viimeinen uutinen

6.9.2014

Eläin tauolla.

Tauon kesto: ennalta määrittelemätön.

Hyvää loppuvuotta.

<3:lla

Timo

2013!

3.12.2013

Eläimen vuosi 2013 oli kiireinen, mutta nyt keikkakalenteri sanoo "---". Lauantaina 23.11. soitimme vuoden viimeiset soinnut Kuopiossa Humu-klubilla. Kivaa oli, iso kiitos järjestäjille! Joensuu-levyn myötä esiintymisiä kertyi parisenkymmentä, joista pienimmät olivat folk-henkisiä duo-keikkoja erilaisissa nurkkauksissa ja suurimmat megaluokan areena- sekä festivaalipasteerauksia aitojen megaluokan tähtien kanssa. Jännin tapahtuma oli Korkeasaaren Kissojen yössä. Turha kysyä meiltä, miten me sinne päädyttiin.

Aiempien vuosien keikkarupeamiin nähden erilaista oli se, että meidät tilattiin useisiin tilaisuuksiin esiintymään täysin akustisesti. Tästä olimme ymmällämme mutta innoissamme: tarjoilimme hämmentyneelle yleisölle vuoroin hentoista folkia, vuoroin supersähköistä tärykalvojen kiusaa. Parhaimmillaan yhtyeen akustiset esiintymiset tarkoittivat sähkökitaran korvaamista fuzzin läpi vedetyllä akustisella kitaralla ja meininki oli 16 tonnin painon verran rankempi kuin millään täyssähköisellä keikalla voisi ikinä ollakaan. Keikat-osiossa on jäänyt mainitsematta seuraavat pienet, mutta sitäkin antoisammat tapahtumat ja paikat, joihin tungimme itsemme esiintymään: 4.5. Tampereen Swamp-music, 15.5. Hobiles ry:n järjestämä Hohto-tapahtuma Joensuussa , 31.5. ihana galleria Convoi Imatralla sekä 11.8. Cafe Pihalla -kahvion kesänpäättäjäiset niin ikään "voi saatanan" Joensuussa.

Mitäs muuta me tehtiinkään... suututettiin vanhat fanit ja saatiin nippu uusia siirtymällä kiljupunkin soittamisesta hempeän vakavaan poppiin... ja niin! superällö musavideo Terminator 2 -biisistä, jossa juostaan Lauran kanssa hidastettuna niityllä tosi rakastuneen näköisinä. "Koskaan ei ole ollut biisin sisältö ja videon kuvasto näin pahassa ristiriidassa keskenään" sanoi toinen videon ohjaajista. Lisäksi meidät mainittiin (ei tuon videon takia kuitenkaan!) parikin kertaa erilaisissa musa-alan lehdissä, jeah! Bändin kokoonpanon muutoksilta ei voitu taaskaan välttyä. Viime aikoina rumpalin paikalla on nähty melko vakituiseen mukava nuori mies nimeltään Herman Keränen.

Nyt on aika siirtyä ansaituille talviunille ja pitää ansaittua taukoa keikoista. Tulevaisuudessa on luonnollisesti tiedossa uuden elukkamateriaalin työstämistä ja ehkä myös minun soolourani kehittely, jossa yhdistyy baletti, elektroninen musiikki ja kauhuleffat. Tai sitten ei. Toivotamme oikein hyvää talvea ja oikein valoisia pimeitä hetkiä. Katsotaan sitten ensi vuonna, mitä tapahtuu.

Eikai täs taas muuta. Näkemiin!

Timo

Uusi musiikkivideo: Terminator 2

11.7.2013

Eläin toivottaa kaikille hyvää ja vieläkin parempaa kesää!

To 11.7.2013 ... POPKATU-festivaali, JOENSUU (akustisesti)
Su 14.7.2013 ... ILOSAARIROCK, JNS
La 27.7.2013 ... Bar Loose, HELSINKI (+ Ukkosmaine)
Pe 2.8.2013 .... KARHOFEST 2.-4.8. / Karhonsaari, Kuopio (akustinen duo)
La 17.8.2013 ... RAPUROCK, Oulainen

Muutoksia kokoonpanossa, lisää keikkoja, uusia näytebiisejä

3.7.2013

Pekka Koskelo ei soita enää Eläimessä. Koskelo oli yksi Eläimen perustajajäsenistä ja oleellinen osa bändin soundia vuodesta 2007 viime päiviin asti. Kiitämme Pekkaa menneistä vuosista ja toivotamme hyvää jatkoa. Tulevat keikat soitamme vararumpalin kanssa kunnes toisin ilmoitetaan.

Ilosaarirock-viikon Joensuun-keikkojen lisäksi Eläin viihdyttää Ukkosmaineen lämppärinä 27.7. Bar Loosessa Helsingissä sekä 17.8. Rapurockissa Oulaisissa. Tulkaa, tulkaa!

Musiikki-osiossa on nyt myös kuunneltavissa uuden levyn kappaleet Miehet sekä Tehtaassa. Joensuu-albumin arvioista poimittua:

"Tohdin ennustaa, että Joensuuta muistellaan tulevaisuudessa yhtenä näiden aikojen kotimaisen vaihtoehtorokin klassikkona." (Keskisuomalainen 4.5.2013)

"Parasta Eläin-yhtyeessä on, että sitä on erittäin hankala lokeroida tai verrata muihin yhtyeisiin. [--] Yhtyeessä voi olla potentiaalia kasvaa meidän aikamme suomalaiseksi The Velvet Undergroundiksi. Sillä erotuksella, että tämän yhtyeen Nico osaa laulaa." (muuuh.net 25.4.2013)

Nähdään keikoilla!

Eläimen uusi levy Joensuu on kaupoissa

25.4.2013

Eläimen kolmas studioalbumi Joensuu on julkaistu ja löytyy hyvinvarustelluista levykaupoista halki maan! Tähän mennessä varmistuneet keikat löytyvät Keikat-sivulta, lisäyksiä on luvassa.

Uudesta albumista on alkanut jo näkyä arvioita. Tuoreessa Soundissa levy sai 4 tähteä viidestä: "Tällaiselle hereillä ololle on akuutti tarve juuri nyt", kirjoittaa Soundin Jussi Niemi. Karjalaisessa (25.4.) Olli Sorjonen puolestaan kirjoittaa "Levy onnistuu samaan aikaan olemaan leikkisä, painostava, oivaltava, ahdistava ja yllättävä. Mitään valmiiksi pureskeltua ei ole luvassa ja soitto on kautta linjan todella topakkaa."

Eläimen kolmas levy Joensuu ilmestyy 25.4.

4.4.2013

Eläimen kolmas studioalbumi Joensuu ilmestyy torstaina 25.4. Samana päivänä Eläin soittaa levynjulkistamiskeikan Joensuun Kerubissa. Eläin soittaa keikkoja keväällä myös muualla Suomessa, lisätietoa lähiaikoina.

Musiikki-sivun soittimeen on lisätty tulevalta levyltä uusi maistiaiskappale nimeltä Sunnuntai. Musiikki-sivulta voi myös vilkaista tulevan levyn biisilistan.

Voit tilata Eläimen levyn Levykauppa Äx:n kautta: www.levykauppax.fi/artist/elain/joensuu.

Muutoksia! Toimintaa!

21.12.2012

Eläin kulutti menneen vuoden pitämällä pitkän tauon keikkailusta, huomasitte varmaan. Parin akustisen esiintymisen ja joulukuisen sähköisen keikan perusteella on pakko sanoa, että tauko teki todella hyvää. Tässä hiukan kertomusta viimeaikaisista tapahtumista.

Uutta materiaalia on syntynyt ja puolet seuraavasta albumista on äänitetty. Loput kappaleet pyrimme saamaan nauhalle tammikuussa. Hyvä tulee, vannon sen! Myös keikkamyyntimme on muuttunut. Irtauduimme ensimmäiseltä keikkamyyjältämme tarkoituksena myydä keikat itse, mutta nyt Eläimen keikkoja myykin Piikkikasvin Kari Pössi. Tämä on hyvä asia. Voimme bändinä keskittyä olennaiseen, eli soittamiseen.

Joensuu-singlestä taisimmekin jo kertoa. Olettehan nähneet videon? Sen teki loistava Pokkumin porukka ja on täynnä villiä rok-erotiikkaa sekä synkkää haahuilua muutoksen kourissa kierivän kylän keskellä. Biisi on saanut oikein hyvää palautetta, mutta myös suututtanut muutamia kotikaupunkimme imagosta huolestuneita. Klassikkoainesta siis. Emme pahoittele aiheuttamaamme mielipahaa.

Vielä yksi merkittävä uutinen: olemme taas viisihenkinen yhtye. Joensuu-sinkulla vieraillut ja tämän vuoden ainokaisilla Elukka-keikoillakin laulamassa nähty Laura Kaljunen on nyt virallisesti pestattu Eläimeen toiseksi laulajaksi. Tervetuloa bändiin, koeta kestää!

Nähdään taas,
Timo

Uusi single ja musiikkivideo

16.11.2012

Eläimen Joensuu-single sekä kappaleesta tehty musiikkivideo on julkaistu tänään. Katso video alta.

Eläimeltä uusi single ensi viikolla

7.11.2012

Eläin julkaisee perjantaina 16.11. uuden singlen nimeltä Joensuu. Julkaistava kappale pohjustaa vuonna 2013 ilmestyvää kolmatta studioalbumia.

Eläin esittää Joensuu-kappaleensa akustisesti Ravintola Wanhassa Jokelassa perjantaina 16.11. klo 15:30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa.

Kuulumiset ja erittäin lyhyt yhteenveto vuodesta 2011

10.1.2012

Eläin kiittää viime vuodesta. Hauskaakin oli välillä. Soitimme 17 keikkaa, joista parhaat olivat vuoden ensimmäinen Lepakkomiehessä sekä vuoden viimeinen Kerubissa. Välille jäi myös monta muuta hyvää esitystä. Mieleenpainuvin keikkamatka tehtiin Forssaan lokakuussa: kotimatka kesti lähes vuorokauden. Kerromme tästä joskus ehkä enemmän pahimpien traumojen laimennuttua.

Julkaisimme huhtikuussa kaikkien maailman kriitikoiden lellikkilevyn 2000 Deluxe, joka ei kuitenkaan yltänyt musiikkilehtien Vuoden paras -osioihin. Huhupuheen mukaan jotkut yksittäiset toimittajat äänestivät levyn vuoden parhaiden kotimaisten joukkoon henkilökohtaisissa listoissaan. Hyvä!

Nyt Eläin unohtaa hetkeksi keikkojen haalimisen ja vetäytyy maan alle harjoittelemaan uutta materiaalia sekä suunnittelemaan seuraavaa julkaisuaan.

Nähdään,
Timo

2000 Deluxen ensimmäisiä arvioita

21.4.2011

Eläimen viime viikolla julkaista kakkosalbumi 2000 Deluxe on otettu vastaan kiittävin arvioin. Uudessa Soundissa levy sai neljä tähteä viidestä. Kriitikko Sami Nissinen toteaa arviossaan Eläimen olevan "piristävintä suomenkielistä rock-musiikkia juuri nyt". Muita arvioita löytyy muun muassa seuraavilta sivuilta: Nuorgam, Desibeli.net, Noise.fi ja Keskisuomalainen.

2000 Deluxe ilmestyy tänään, lue Timon kirje medialle

13.4.2011

Eläimen toinen studioalbumi 2000 Deluxe ilmestyy tänään ja on saatavilla hyvinvarustetuista levykaupoista ympäri Suomen. Levyn voi tilata itselleen myös kotiinkannettuna esimerkiksi Levykauppa Äxän kautta tai ostaa albumin digitaalisena latauksena iTunesista.

Musiikki-sivulla on luettavissa Timon kirje medialle, jossa hän kertoo tänään julkaistavan levyn taustoista. Kirjeen pääset lukemaan klikkaamalla tästä.

Eläin tekee uuden levyn myötä huhti-toukokuussa muutamia valikoituja esiintymisiä. Tulevana viikonloppuna yhtye nähdään Jyrockissa Jyväskylässä.

2000 Deluxe ilmestyy ensi viikolla, toinen maistiaiskappale sivuilla

6.4.2011

Eläimen toinen studioalbumi 2000 Deluxe ilmestyy tasan viikon päästä, keskiviikkona 13.4. Levyn voi tilata itselleen ennakkoon Levykauppa Äxästä.

Musiikki-sivulle on lisätty ennakkomaistiaiseksi tulevan levyn kolmosraita 2000. Kappale tiivistää tietyllä tavalla tulevan levyn sisältämän tarinan keskeisiä teemoja.

2000 Deluxe ilmestyy 13.4.2011

19.3.2011

Eläimen tuleva toinen levy on nimeltään 2000 Deluxe. Uusi levy ilmestyy keskiviikkona 13.4., ja sen voi tilata itselleen ennakkoon Levykauppa Äxästä. Ensimmäinen singlejulkaisu Television sininen valo on kuunneltavissa Musiikki-sivulla, biisi on saanut mukavasti radiosoittoa muun muassa YleX:ssä.

Uuden levyn myötä Eläin tekee kevään aikana muutamia esiintymisiä. Ajantasainen keikkakalenteri löytyy täältä.

Musiikkivideo ja toinen radiosingle

1.6.2010

Eläimen alkuvuodesta ilmestyneeltä esikoisalbumilta julkaistaan tänään toinen radio- ja nettisingle kappaleesta Tyhjäntoimittaja korkeassa asemassa. Kappaleesta on tehty myös animaatiota ja videokuvaa yhdistelevä musiikkivideo joka on katsottavissa alla.


Eläimen ensimmäinen festivaalikesä on aluillaan. Tulevan kesän aikana yhtye nähdään muun muassa Provinssirockissa, Ilosaarirockissa sekä Qstockissa.

Lisää keikkoja ja levyarvioita

29.3.2010

Keikkakalenteriin on lisätty joitain keikkoja keväälle, sekä kesälle Provinssirockin ja Q-Stockin keikat. Uusimmasta Soundista (3/2010) löytyy bändin haastattelu, samoin uudesta Suesta (3/2010). Soundi arvioi edellisessä numerossa levyn arvosanalla 4/5, arvio löytyy täältä. Uusin Rumba puolestaan antoi 3/5. Muita levyarvosteluja löytyy muun muassa seuraavista linkeistä: Mesta.net, SmackTheJack, Karjalainen, Desibeli.net.

Levy kaupoissa

24.2.2010

Eläimen esikoislevy on julkaistu tänään, ja löytyy nyt hyvin varustelluista levykaupoista ympäri maan. Voit myös tilata levyn netissä Levykauppa X:n kautta.

Ensimmäisiä levyarvioita löytyy jo netistä jonkin verran: Roklintu kehuu kovasti, Keskisuomalainen on niukkasanaisempi. Lisäksi Karjalaisen sivuilta löytyy tuore Eläin-haastattelu.

Levyn ennakkotilaus

13.2.2010

Eläimen 24.2. ilmestyvästä levystä voi tehdä ennakkotilauksen Levykauppa X:n kautta täällä. Ennakkotilaamalla saat levyn julkaisupäiväksi kotiin kannettuna.

Kotisivut auki, levy ilmestyy 24.2.

28.1.2010

Eläin-yhtyeen viralliset kotisivut ovat nyt haauki. Näiltä sivuilta löytyy jatkossa tuorein ja olennaisin yhtyettä koskeva tieto.

Eläimen esikoislevy ilmestyy helmikuun 24. päivä. Levyltä lohkaistu Peter Pan -promosingle on toimitettu radiokanaville. Promosinglen kappaleet ovat myös kuultavissa yhtyeen MySpace-sivuilla. Kevään keikkoja päivitetään kotisivuille sitä mukaa kun niitä varmistuu.

.
Eläin Facebookissa Eläin SoundCloudissa Eläimen levy-yhtiö Juki Records