Hullut Hattuset

Hullut Hattuset Facebookissa

Tervetuloa lastenmusiikkiorkesteri Hullujen Hattusten kotisivuille!

20.10.2017 Villen soololevy ilmestyy tänään!

Hullujen Hattusten Villen ensimmäinen omalla nimellä julkaistava lastenmusiikkilevy Superradio on kaupoissa tänään! Levy on kuunneltavissa Spotifyssa, CD:n voi puolestaan ostaa tai tilata itselleen Levykauppa Äxän kautta. Villen soolokeikkoja voi tiedustella täältä.

10.8.2016 Villeltä lasten soolokeikkoja!

Hullujen Hattusten solisti ja perustajajäsen Ville on alkanut tehdä soolokeikkoja lapsille Hattusten ollessa tauolla! Menneenä kesänä Ville esiintyi isoille lapsiyleisöille muun muassa Lasten Popkadulla sekä Lieksan Vaskiviikoilla. Lisätietoa Villen lastenkeikoista ja -ohjelmistosta löytyy täältä. Mukavaa loppukesää!

24.2.2016 Hullut Hattuset määrittelemättömän mittaiselle tauolle

Hullut Hattuset jää määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Yhtyettä ei tulla toistaiseksi näkemään keikoilla.

– Liki viidentoista vuoden bänditoiminnan jälkeen on tervettä hakea hieman tuoreita näkökulmia, toteaa yhtyeen solisti Ville Karttunen.

– Tilanteeseen ei liity minkäänlaista dramatiikkaa, vaan päätös yhtyeen telakalle laittamisesta syntyi luontevasti ja yhteisesti.

– Tunnelmat ovat toki ristiriitaiset mutta tämä tuntuu tässä vaiheessa oikealta ratkaisulta, vahvistaa kitaristi Miihkali Jaatinen.

– Ajat ja tilanteet muuttuvat, joten on mahdollista että yhtye joskus aktivoituu keikkojen tai levytysten merkeissä.

Hullujen Hattusten perustajajäsenet Karttunen ja Jaatinen jatkavat edelleen musiikin tekemistä omilla tahoillaan. Ville Karttunen julkaisee ensi kuussa uuden levyn Ukkosmaine-yhtyeensä kanssa. Viime vuonna ensimmäisen soololevynsä julkaissut Karttunen jatkaa soolokeikkojen tekemistä myös lastenohjelmistolla.

Miihkali Jaatisen monipuoliset musiikkikiireet puolestaan keskittyvät tällä hetkellä kitara- ja banjo-opetusten lisäksi yhteistyöhön Palefacen kanssa. Lisäksi Jaatinen isännöi omaa klubiaan Helsingin keskustan Why Join the Navy When You Can Be a Pirate? -ravintolassa.

Vuonna 2002 Joensuussa perustettu Hullut Hattuset on ollut koko 2000-luvun ajan itäsuomalaisen lastenkulttuurin valtakunnallisestikin näkyvimpiä tekijöitä. Yhtye on tehnyt toimintansa aikana yli 300 keikkaa lastentapahtumissa, kouluissa ja päiväkodeissa ympäri maan. Hulluilta Hattusilta on julkaistu yksi ep-levy sekä kolme täysmittaista levyä, joista viimeisin (Siilijalanjälki, 2012) oli Emma-ehdokkaana Vuoden lastenlevy -sarjassa.

7.8.2014 Hullujen Hattusten kokoonpano muuttuu

Hullujen Hattusten kokoonpano muuttuu rumpali Leo Leinon jättäytyessä pois kokoonpanosta. Leo soittaa viimeisen keikkansa Hullujen Hattusten riveissä tämän viikon sunnuntaina 10.8. Musapiknik-festivaalilla Turussa.

- Päätös oli haikea, mutta yhtyeen jatkon kannalta välttämätön, Leo toteaa.
- Yhtyeen muilla jäsenillä on ollut tiedossa jo heinäkuun alussa, että kesän keikat jäävät osaltani viimeisiksi ja asiaan on suhtauduttu ymmärtäväisesti. Viimeisiä keikkoja soittaessa on vallinnut hieno tunnelma.
- Päätös on ennen kaikkea käytännön sanelema, musiikillisia tai muitakaan erimielisyyksiä ei ole. Perheen kasvaessa ja päivätöiden myötä aika ei vaan yksinkertaisesti riitä kaikkeen ja jostain on pakko karsia, summaa erityisluokanopettajana työskentelevä Leo.

Hullujen Hattusten kaksi muuta perustajajäsentä, laulaja-basisti Ville Karttunen ja kitaristi Miihkali Jaatinen aikovat jatkaa yhtyetoimintaa vielä nimeämättömän uuden muusikon kanssa.

- Näin hienoa ja toimivaa yhtyettä ei tee mieli lopettaa, tiivistää Miihkali.
- Hattuset on ollut aina itselleni bändi, jossa pääsee toteuttamaan niitä pähkähulluja ideoita jotka harvaan muuhun yhtyeeseen sopisivat. Leoa tulee varmasti ikävä, mutta yhtyetoveruuden päättyminen ei onneksi tarkoita ystävyyden loppumista.

10.12.2012 Hulluille Hattusille Emma-ehdokkuus!

Hullujen Hattusten kesällä julkaistu Siilijalanjälki-levy on neljän muun ehdokkaan mukana kilpailemassa Vuoden lastenlevy -Emmasta! Vuoden lastenlevy valitaan vuoden 2013 maaliskuussa järjestettävässä Emma-gaalassa.

Hullut Hattuset soittaa vuoden päätöskeikkansa lauantaina 22.12.2012 Joensuun Kerubin salissa, keikka alkaa klo 15 ja ennakkolippuja saa Kerubin nettisivuilta ja tiskiltä sekä Levy-Eskoilta. Yhtye toivottaa kaikille ystävilleen mukavaa joulun odotusta!

1.8.2012 Siilijalanjälki kaupoissa, ensimmäisiä arvioita netissä!

Hullujen Hattusten tuore levy Siilijalanjälki ilmestyi heinäkuussa, levynjulkistamiskeikat soitettiin Joensuussa Ilosaarirock-viikolla. Levy on otettu vastaan hienosti, Keskisuomalainen muun muassa palkitsi levyn neljän tähden arviolla, lue arvio täältä. Kantrilehti puolestaan jututti Villeä, lue haastattelu täältä. Siilijalanjälki-levy on tilattavissa sekä kotisivujen verkkokaupasta että myös hyvinvarustelluista levykaupoista ympäri Suomen (muun muassa Levykauppa Äx sekä Joensuussa Levy-Eskot). Hullujen Hattusten kesäkiertue jatkuu vielä elokuun lopussa. Viettäkää hauska loppukesä, nähdään!

30.6.2012 Siilijalanjälki ilmestyy 12.7., kuuntele uusi maistiaiskappale!

Hullujen Hattusten uusi levy Siilijalanjälki ilmestyy torstaina 12.7.! Levynjulkistamiskeikat soitetaan samana viikonloppuna Joensuun Pop-kadulla sekä Vekararokissa, keikkapäivämäärät voi tarkastaa täältä.

Musiikki-sivulla on nyt kuunneltavissa toinen maistiaiskappale tulevalta levyltä: avausraita Vastarannan veikot, jossa toisena solistina vierailee loistavan Pertti Kurikan nimipäivät -yhtyeen laulaja Kari Aalto.

Siilijalanjälki löytyy ilmestyessään levykaupoista halki maan sekä tietenkin keikkojen myyntikojuilta, mutta halutessasi voit tilata levyn myös ennakkoon Kauppa-sivulta. Levy toimitetaan tällöin antamaasi osoitteeseen viimeistään perjantaiksi 13.7.

5.6.2012 Uusi musiikkivideo katsottavissa, kymmenvuotisjuhlakiertue alkaa tällä viikolla!

Ensimmäinen maistiaiskappale Hullujen Hattusten myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä Siilijalanjälki-levyltä on julkaistu! Rupilisko-kappaleesta tehdyn musiikkivideon voi katsoa tässä osoitteessa. Rupiliskolle sävelletty laulu on tehty Ilosaarirockia järjestävän Joensuun Popmuusikoiden ympäristökampanjan yhteyteen, lisää asiasta voi lukea täältä.

Hullujen Hattusten kymmenvuotista taivalta juhlistava kesäkiertue alkaa tällä viikolla Nurmeksesta! Muut kesälle varmistuneet esiintymiset voi tarkastaa keikkakalenterista. Hullut Hattuset toivottavat ystävilleen mahtavaa kesää, nähdään keikoilla!

4.5.2012 Kesän keikkakalenteri nähtävillä!

Kuten aiemminkin näillä sivuilla on uutisoitu, Hullut Hattuset tekee tulevana kesänä kymmenvuotisjuhlakiertueen! Tähän mennessä varmistuneet esiintymiset ovat nyt katsottavissa Keikat-sivulta, lisäykset ovat mahdollisia. Tarkemmat esiintymisajat ja muu info löytyvät parhaiten järjestäjien sivuilta, mutta niistä pyritään informoimaan mahdollisuuksien mukaan myös Hattusten kotisivuilla.

Media-sivulta löytyy Tomi Palsan ottamia uusia promokuvia. Hullut Hattuset toivottaa ystävilleen mukavaa kesän odotusta, kohta nähdään!

23.3.2012 Keikat alkavat kesäkuussa, kymmenvuotisjuhlakiertueen ohjelma pian valmis!

Hullujen Hattusten kesän 2012 kymmenvuotiskiertue rakentuu: kesälle 2012 on tiedossa jo toistakymmentä esiintymistä ympäri Suomea. Muutamia päivämääriä mahtuu vielä keikkakalenteriin, joten mikäli mielit saada Hattuset tilaisuutesi esiintymään kannattaa ottaa yhteyttä pian! Keikkamyynnin yhteystiedot löytyvät Media-sivulta.

Kesän keikkakalenteri julkistetaan kevään aikana kotisivuilla. Hattusten tulevan uuden levyn äänitykset etenevät myös tasaiseen tahtiin, julkaisuaikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

Hullut Hattuset toivottavat ystävilleen valoisaa kevättä! Nähdään pian!

30.11.2011 Hullut Hattuset aktivoituu: tekeillä uusi levy ja keväällä luvassa keikkoja!

Hullut Hattuset on palannut tauoltaan, ja yhtye työstää parhaillaan vuoden 2012 puolella ilmestyvää levyä! Lue yhtyeen tuoreet kuulumiset Päiväkirjasta!

Kesällä 2012 Hullut Hattuset palaa jälleen myös esiintymislavoille. Jos haluat saada Hattuset esiintymään tilaisuuteesi, ota yhteyttä jo nyt! Keikkamyynnin yhteystiedot löytyvät Media-sivulta.

Hullut Hattuset toivottaa ystävilleen riemukasta joulun odotusta! Pipot päähän pakkasella!

7.3.2011 Päivityksiä yhtyeen kuulumisiin

Vuoden 2009 joulukuussa keikkatauolle vetäytynyt Hullut Hattuset jatkaa keikkataukoaan vielä vuoden 2011 ajan. Yhtyeen kitaristin Miihkali Jaatisen opinnot Bostonissa jatkuvat, mutta Hullut Hattuset kokoaa rivinsä ensi vuodeksi, jonne on sovittu jo esiintymisiä! Media-sivulta löytyvillä yhteystiedoilla voi tiedustella ja varata Hullut Hattuset -keikkoja vuodelle 2012.

Hullut Hattuset toivottaa onnellista vuotta 2011 ja iloista mieltä!

Uutisarkisto >